Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak? Meteoroloji duyurdu

Meteoroloji'den alınan hava durumu tahmin raporuna göre Kurban Bayramı'nda hava güneşli olacak. Hava sıcaklıkları batı ve güney kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

featured

Meteoroloji’den alınan hava durumu tahmin raporuna göre Kurban Bayramı‘nda hava güneşli olacak. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, Kıyı Ege, Akdeniz’in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

BAZI BÖLGELERDE YAĞIŞLI HAVA BEKLENİYOR

Bayramın birinci günü yurt genelinde güneşli hava hakim olacak. Doğu Karadeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında ise yağış geçişleri görülecek.

BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ HAVA NASIL?

Bayramın ikinci günü yurt genelinde güneşli ve sıcak hava etkili olacak. Batı Karadeniz, Marmara Bölgesi’nin tamamı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda aralıklarla yağış görülecek. Yağışlar Marmara, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

BAYRAMIN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Bayramın üçüncü günü, yurt genelinde açık ve güneşli hava etkili olacak. Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağış geçişleri görülecek. Yağışlar Gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

KURBAN BAYRAMI SON GÜNÜ HAVA DURUMU

Kurban Bayramı’nın dördüncü ve son gününde ise ülkemizin büyük bölümünde güneşli ve açık hava etkisini sürdürecek. Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Bayram süresince en yüksek sıcaklık değerlerinin Ankara ve Antalya’da 30, Samsun’da 27, İstanbul’da 31, İzmir’de 34, Adana’da 33, Diyarbakır’da 38, Erzurum’da 27, Trabzon’da 26 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir