Kripto para HE coin için dolandırıcılık iddiası! Paralar bir anda buhar oldu…

featured

Sadece kendi mobil uygulaması üzerinden alınıp satılan HE Coin adındaki bir kripto para birimi hakkında şüphe uyandıran detaylar ortaya çıktı.

Projenin yabancı merkezli gösterilmesine, tanıtım materyallerinin İngilizce yazılmasına rağmen sadece Türkiye’deki yatırımcıları hedeflediği, hatta Türklere ait olduğu belirtilmişti.

İnternet sitesinde “Bir kripto para tamamen kendi topluluğu tarafından yönetilseydi ne olurdu?” vizyonuyla yola çıktığı belirtilen HE Coin Network isimli yeni proje, pek çok yatırımcının paylaşımına ardında dolandırıcılık girişimi barındırıyor.

YATIRIMCILAR MAĞDUR OLMUŞTU

HE Coin’in geçtiğimiz ay başlayan ilk ön satışına katılan birçok yatırımcıysa mağduriyet yaşadıklarını aktardı. Bazı kullanıcılar ön satış sırasında vadedilen fiyattan satın alım işlemi yapamadıklarını, bunun yerine çok daha üst noktadan satın alabildiklerini ifade etti. Öyle ki Lord of Crypto’nun aktardığına göre HE Coin ön satışına katılarak kripto paraya sahip olmak için para veren bazı yatırımcılar, herhangi bir kripto paraya sahip olmadı. Üstüne paralarını da geri talep edemedi.

HE Coin Network, yaptığı Türkçe açıklamayla yanıt verdi ve mağduriyet yaşayanlardan özür diledi. Ancak yaptıkları paylaşım yatırımcılarda daha da garip duygular uyanmasına neden oldu.

KİLİTLER AÇILMADAN ÇAKILDI

Kendi uygulaması üzerinden ön satış yapan proje bu fonların 22 Kasım tarihine kadar kilitli kalacağını ve bugün satış için açılacağını duyurmuştu. Hiçbir borsada listelenmeyen ve sadece kendi uygulaması üzerinden alınıp satılabilen coin, kilitlerin açılmasına kısa süre kala yüzde 622881 oranında düşüş yaşadı.

Ön satışta ortalama 100$’lık bir yatırım yapan kullanıcının parası 0.50$’a kadar düşerken, insanlar sosyal medyadan sitemlerini dile getirdi.

REKLAMINI YAPAN FENOMENLERE TEPKİ YAĞDI

Dolandırıldıklarını iddia eden yatırımcılar, haklarını hukuk önünde aramaya devam edeceklerini ifade ederken, projeyi araştırmadan reklamını yapan fenomenlere de tepki gösterdiler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir