Kraliçe Elizabeth, sonunda konuştu! Meghan Markle ve Prens Harry’nin olay yaratan röportajından sonra…

featured

İngiltere’de kraliyet ailesinin üstüne yağmur gibi inen suçlamalar dünya gündemine oturdu. Markle’ın kraliyet ailesine yönelttiği eleştirilere, İngiltere Kraliçesi cevap verdi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, torunu Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Meghan Markle’ın Amerikalı ünlü sunucu Oprah Winfrey’in CBS televizyonunda yayımlanan şovunda yaptığı açıklamalarla ilgili konuşarak “üzüldüğünü” belirtti.

Buckingham Sarayı tarafından Kraliçe 2. Elizabeth adına yayınlanan açıklamada şöyle denildi “Son birkaç yılın Harry ve Meghan için ne kadar zorlu geçtiğini tam anlamıyla öğrenmek tüm aileyi üzülüyor.ü

Prens Harry kraliyetten ayrılık nedenini açıkladı: “İngiliz basını akıl sağlığımı mahvetti”

“Öne sürülen sorunlar, özellikle de ırkla ilgili konular endişe verici. Bazı hatıralar değişiklik gösterse de, bunlar ciddiye alınır ve aile içinde özel olarak halledilir.”Harry, Meghan ve Archie her zaman çok sevilen aile üyeleri olacak.”

“Çeşitlilik, eşitlik, kapsayıcılık ve akıl sağlığı önemli konulardır ve uzun yıllardır Kraliyet Ailesi Üyelerinin çalışmalarının bir parçasını oluşturmuştur.”

Meghan Markle ve Prens Harry röportajının İngiliz basınında yankıları sürüyor: “Son 85 yılın en büyük kraliyet krizi”

HARRY SIK SIK ANNESİNİ ANDI

Prens Harry, pazar akşamı yayınlanan röportajda annesinin ölümünü gündeme getirirken, Diana ile Meghan arasında paralellikler çizdi ve “annesinin varlığını bütün bu süreç boyunca hissettiğini” ifade etti. Hatta People dergisi, Meghan’ın röportaj sırasında Diana’dan miras kalan bir bilezik taktığına da dikkat çekti. Dergiye konuşan bir kaynak Meghan’ın bu bileziği takmasının ardında çiftin Diana’yı yanlarında hissetme istediği olduğunu söyledi. Meghan’ın evlilik yüzüğü de aynı bileziğin parçaları kullanılarak hazırlanmıştı. (Diana’nın en ünlü takısı olan safir yüzük ise Cambridge Düşesi Kate’in evlilik yüzüğü olarak parmağını süslüyor.)

Harry’nin dikkat çektiği noktaların başında “yaylım ateşi gibi eleştiriler” ve eşini hedef alan ırkçı yorumlar geliyordu. “Gördüğüm şey tarihin kendisini tekrar etmesiydi” diyen Harry, sosyal medyanın yaygınlaşması ve ırkçılığın yıpratıcılığı da düşünüldüğünde Meghan’ın yaşadıklarının annesinden bile ağır olduğunu da sözlerine ekledi.

Dünya bu röportajı konuşuyor! Prens Harry ve Meghan Markle’dan Kraliyet itirafları…

 

 

 

 

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir