KPSS Alan Bilgisi soruları ve cevapları yayınlandı mı? 2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

featured

Kamuda görev almak isteyen adayların yıl boyunca çalışmalarını yürüttüğü KPSS’de Alan Bilgisi’nin ilk 2 oturumu tamamlandı.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar günü sabah yapılacak. İşletme, Muhasebe, İstatistik sınavları 8 Ağustos 2021 Pazar günü Saat: 10.15’te başladı.

Bu sınavda da her bir test için adaylara 40 soru soruldu, yani toplamda 120 soru yer aldı. Adaylara istatistik soruları için 60, muhasebe soruları için 50 ve işletme soruları için 50 dakika süre tanındı. Yani toplamda tanınan süre 160 dakika oldu.

Saat 10:15’te başlayan bu sınav 2 saat 40 dakika sürdü ve 12:55’te tamamlanmış oldu.

KPSS ÖABT sınavı ne zaman?

ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ : 15 Ağustos 2021, Saat: 10.15 / ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınav Saati : 14.45

KPSS Alan Bilgisi soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

ÖSYM soruları ve cevapları genellikle aynı günün akşamında ya da ertesi gün yayınlıyor. Bu nedenle muhasebe, işletme ve istatistik soruları ile cevaplarının bu akşam ya da yarın ÖSYM AİS sayfasında yayınlanması bekleniyor.

ÖSYM AİS İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu KPSS sınavına katılan adaylar tarafından merak konusu oldu. ÖSYM, devlet kadrolarında memur olarak çalışma isteyen adayların katıldığı 2021 KPSS Alan Bilgisi sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. ÖSYM takvimine göre sonuç tarihleri…

KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM’nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınav sonuçları 16.09.2021 tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden görüntülenecek.

Sonuçlar AİS üzerinden kontrol edilecek

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir