Koronavirüs ölümlerinde İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı verileri arasında şoke eden fark!

featured

Sağlık Bakanlığı’na göre 19 Kasım’da Türkiye genelinde 123 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) verilerine göre can kaybı, açıklanan sayıların çok üstünde.

İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç, ellerindeki verileri ve yıllara göre değişimi Medyascope’a anlattı. Koç, İstanbul’da yaz aylarında tekli sayılara inen bulaşıcı hastalıktan kaynaklı ölüm sayısının 180’i aştığını, geçtiğimiz yıllarda 200 civarında olan toplam ölüm sayısının 440’a ulaştığını söyledi.

İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç, öncelikle İstanbul’da ayrı bir koronavirüs mezarlığı bulunmadığını söylerken, koronavirüsten hayatını kaybedenlerden aile kabristanı olanların oralara, olmayanların ise en çabuk nereye defnedilebilirse oraya defnedildiğini söyledi.

Tüm cenaze işlemlerinde önlemlerin alındığını söyleyen Koç, yaz aylarında bulaşıcı hastalık kaynaklı ölümlerin tekli rakamlara indiğini ancak şu an 180’e ulaştığını söyledi ve ekledi: “Ekrem Başkanımız’ın açıkladığı gibi, geçen yılla bu yıl arasında iki kattan daha fazla artış var. Bunun sebebini analiz etme şansımız yok. Bu çok ciddi bir rakam“.

“Geçmiş yıllarda 205 civarında olan ölüm sayısı 440’ın üzerine çıktı”

Koç, bu yıl İstanbul’daki ölüm sayısında ciddi bir değişim yaşandığını söylerken “Yıllardır, İstanbul’da ölüm sayısında ciddi değişim söz konusu değildi. Ama son 2020 yılı içinde kayda değer bir artış söz konusu.

Yıllara baktığımız zaman, günlük bir iki fark varken, 2019’da 205 civarında olan ölüm sayısı dün 440’ın üzerine çıktı. 205 olan cenaze nasıl 440’ın üzerine çıkıyor?” diye sordu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir