Konya’da köpek katliamı yapan 2 cani tutuklandı

Konya’daki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştı. Sosyal medyada da tepkiye neden olan görüntülerle ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

featured

Türkiye’yi ayağa kaldıran olayda Konya Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki bir görevli, elindeki kürekle defalarca vurmak suretiyle bir köpeğin ölümüne neden oldu.

Bu anlara ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine soruşturma başlatıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayvan Sağlığı Şube Müdürü görevden uzaklaştırıldı, olaya karışan işçilerin iş akdi feshedilerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınaktaki köpek katliamıyla ilgili flaş açıklama

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Görüntülerde hayvana işkence yaptığı tespit edilen ve gözaltına alınan M.B. ve S.Ç. Dutlukır Polis Merkezi’ndeki işlemlerinin ardından ters kelepçe takılarak ‘Hayvanları Koruma Kanununa muhalefet’ suçundan adliyeye sevk edildi.

GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Edinilen son dakika bilgisine göre şüpheliler M.B ve S.Ç Bir ev hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme suçundan tutuklanıp, Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir