Konya’da Kamil Yanar’ı öldüren katil yenge Menekşe Yanar’ın cezası belli oldu

Konya'da kendisine tokat attığını ileri sürdüğü kayınbiraderi Kamil Yanar'ı (50) bisikleti ile seyir halindeyken arabayla çarpıp öldüren yenge Menekşe Yanar'a (41), hiçbir indirim uygulanmadan 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, Menekşe Yanar'ın kayınbiraderini takip edip, olayı tasarlayarak öldürdüğü, kayınbiraderinin kendisine tokat attığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı, pişmanlığı olmadığı içinde indirim verilmediği belirtildi.

featured

2 çocuk annesi Menekşe Yanar, kendisine tokat attığını ileri sürdüğü kayınbiraderi Kamil Yanar‘a geçtiğimiz yıl 14 Aralık günü otomobili ile çarptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yanar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan yenge Menekşe Yanar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Katil yenge hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

thumbnail
İlişkili Haber
Konya’da katil yenge Menekşe Yanar dehşeti! Arabasıyla Kamil Yanar’a çarpıp öldürdü, kaza süsü verdi

‘İNDİRİMSİZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI’

Katil zanlısı yenge 13 Mart’ta tarihinde Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadığı Menekşe Yanar’ı ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

MAHKEME: ‘10,5 KİLOMETRE KEŞİF YAPIP ÖLDÜRDÜ’

Mahkeme gerekçeli kararını da açıkladı. Kararda, Menekşe Yanar’ın ölenin hangi zaman diliminde işyerinden çıktığı konusunda suç tarihinden önce 10,5 kilometrelik güzergahta önce keşif yaptığı, her ne kadar sanık eşine temiz çamaşır götürdüğünü savunmuş ise de bu savunmanın gerek eşi gerekse tanık beyanlarıyla doğrulanmadığı, sanığın cinayetten sonra da eve gidip uyuduğu belirtildi.

‘SUÇU TASARLADI’

Olayın Menekşe Yanar tarafından tasarlandığını belirtilen kararda, Menekşe Yanar’ın bir süre öleni takip ettiği, daha sonra aracıyla hızlanarak bisikleti ile seyreden Kamil Yanar’a çarptığı ve onun ölümüne neden olduğu, bu yönüyle sanığın suçu işlemeye karar verdiği, bu karardan sonra makul ve yeterli bir sürenin geçtiği, buna rağmen sanığın suç isleme konusundaki irade ve ısrarından vazgeçmediği, dolayısıyla suç isleme konusunda soğukkanlı ve sükunet bulmuş bir iradeye sahip olduğu, eylemini gerçekleştirebilme hususunda planlama yaptığı, ölenin hangi saatte isten çıktığı, hangi yol güzergahını takip ettiği konusunda keşif yaptığı, öleni takip ettiği ve çarparak onun ölümüne neden olduğu, olay sonrası öleni olay yerinde bırakarak kaçtığı, daha sonra suça ilişkin izleri taşıyan aracı satmak ve tamir ettirebilmek için girişimlerde bulunduğu, bu yönüyle sanığın eylemini tasarlayarak gerçekleştirdiği kanaatine varıldı.

EŞİNİN YANINDA TOKAT ATMASI HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI

Mahkeme, öldürdüğü kayınbiraderinin kendisine tokat attığını iddiasının ise hayatın olağan akışına aykırı olduğunu değerlendirdi. Kararda, tanık olarak beyanı alınan Menekşe’nin eşi Yılmaz’ın kardeşinin sanığa yönelik bir eyleminin olmadığını, aracına zarar vermediğini söylediği, olağan hayat koşulları ve yerleşik adetler gereği, sanığın eşinin olduğu bir ortamda kayınbiraderi olan ölenin sanığa vurmasının beklenebilir bir davranış biçimi olmadığı, sanığın soyut iddia dışında bir delil olmadığı, bu yönüyle ölenden kaynaklı herhangi bir haksız hareketin olmadığı değerlendirildi.

Mahkeme, Menekşe Yanar‘ın eylem sonrası olay yerinden kaçmış olması, eylem sonrasında değişik kişilerle görüşmüş olması, suça ilişkin izler taşıyan aracı satmak veya tamir ettirmek için yoğun bir uğraş işine girmiş olması, dolayısıyla suç delillerini gizleme hususunda gayret göstermesi, olayla ilgili herhangi bir pişmanlığının gözlenmemesi dikkate alındığı ve hakkında takdiri indirim hükümleri uygulanmadığı belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir