Konya ve Erzurum depremi sonrası Naci Görür’den çok kritik açıklama: “Beklenebilir”

Prof. Dr. Naci Görür, Konya ve Erzurum'da gerçekleşen depremlerin ardından kritik uyarılarda bulundu. Görür Erzurum'daki depremle ilgili, "6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli" değerlendirmesinde bulundu.

featured

Geçtiğimiz gün saat 21.37’de merkez üssü Erzurum’un Narman ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Öte yandan saat 18.06’da, Konya’da 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından bu depremlerin ardından açıklamalarda bulundu.

“SIKIŞAN DOĞU ANADOLU’DA BU DEPREMLER BEKLENEBİLİR”

Görür, Erzurum’daki meydana gelen depreme ilişkin, “Pınaryolu- Narman/Erzurum’da 4.0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde. 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli” uyarısında bulundu.

Konya’daki 5 büyüklüğünde yaşanan depremle ilgili Görür, “Çandır-Selçuklu/Konya’da 5,1 deprem oldu. Deprem Konya-Çandır hattında, kesikli uzanan fay parçalar üzerinde” açıklamasını yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir