RTÜK’ten ‘Konuşanlar’ kararı! O bölüm yayından kaldırıldı…

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Hasan Can Kaya'nın 'Konuşanlar' programının 44. bölümünün Exxen’in kataloğundan çıkarılmasına karar verildiğini duyurdu.

featured

İçerdiği çok sayıda ağır küfür ve argo ifadeler nedeniyle tepki çeken Hasan Can Kaya’nın Konuşanlar programı, günlerdir gündemden düşmüyordu.

İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 8 Aralık’ta yaptığı açıklamada, EXXEN’de yayınlanan Konuşanlar programının 44’üncü bölümüyle ilgili olarak “Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği “Konuşanlar” isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz” demişti.

Hasan Can Kaya’nın küfürden geçilmeyen ‘Konuşanlar’ programına RTÜK’ten inceleme

PARA VE KATALOGDAN ÇIKARMA CEZASI

‘Konuşanlar’ programını inceleyen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayıncı EXXEN’e idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uyguladı.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugün toplanan RTÜK Üst Kurulu’nun, Konuşanlar programı ve Ortaya Karışık İlişkiler filmi hakkında karar verdiğini açıkladı.

Taşçı, “Hasan Can’ın Konuşanlar programındaki sözleri nedeniyle 44. Bölümün Exxenin, Ortaya Karışık İlişkiler filminin de Netflix’in katalogundan çıkarılmasına oyçokluğuyla karar verildi” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir