Hasan Can Kaya’nın küfürden geçilmeyen ‘Konuşanlar’ programına RTÜK’ten inceleme

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Acun Ilıcalı'nın dijital film, dizi izleme platformu Exxen'de yayınlanan Hasan Can Kaya'nın Konuşanlar programı hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

featured

Genç komedyen Hasan Can Kaya’nın kendine özgü formatıyla YouTube’da yayınlanan programı ‘Konuşanlar’, Acun Ilıcalı’nın da dikkatini çekmiş ve Exxen’e taşınmıştı.

Çoğunlukla ünlü isimlerin katıldığı bölümlerde yaşanan komik olaylarla gündeme gelen Konuşanlar, bu defa hayranlarını üzecek bir durumla karşı karşıya kaldı.

GAZETECİ NİHAT GENÇ’TEN TEPKİ

‘Konuşanlar 44. Bölüm Shot’ isimli videoda Kaya’nın seyirciyle girdiği küfürlü diyalog dikkat çekmişti. Kaya, bir seyircinin “Babamla her hafta seni seyretmeyi çok seviyoruz. Ne zaman izlesem babam ‘Naz var ya bu adam çok p.ç bir adam’ diyor” sözlerine “Naz babanın a..na koyayım” sözleriyle yanıt verdi.

Söz konusu diyaloğa tepki gösteren gazeteci Nihat Genç, Kaya’nın ‘mizah’ anlayışını sosyal medya hesabından eleştirdi.

Nihat Genç, genç komedyen Hasan Can Kaya’ya sataştı: “Küfür öyle değil böyle edilir…”

RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, komedi programıyla ilgili önemli bir paylaşımda bulundu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Konuşanlar programının Türk aile yapısına ve ahlakına uygun olmadığını dile getiren bir tweet attı. Ayrıca Şahin, programın defalarca kez uyarı aldığını, ancak buna rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını söyledi.

Şahin’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği “Konuşanlar” isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir