Kontrolün Taliban’a geçtiği Kabil’de kadın fotoğraflarının üzeri kapatılıyor

featured

Taliban, Afganistan’da ilerleyişini sürdürürken, dün akşam saatlerinde Mezar-ı Şerif’in de kontrolünü ele geçirmesiyle Afganistan güçlerinden aldığı vilayet sayısını arttırdı.

Sabah saatlerinde ise Vardak, Host, Bamyan, Nuristan ve Bagram vilayetlerinde kontrolü alan Taliban, 34 vilayetin 31’inde kontrolü ele geçirmiş oldu.

Taliban sözcüsü Suheyl Şahin ise son olarak BBC’ye yaptığı açıklamada, “Barışçıl bir iktidar geçişini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. “Birkaç gün içinde barışçıl geçiş istediklerini” söyleyen sözcü, Devlet Başkanı Eşref Gani ve diğer liderlere kendileriyle çalışma çağrısı yaptı. Şahin, ‘tüm Afganların katılacağı, kapsayıcı bir Afgan hükümeti arayışında olduklarını’ belirtti.

“Kadın haklarına saygı göstereceğiz”

Taliban sözcüsü, “Kadın haklarına saygı göstereceğiz” derken, “Politikamız, bütün kadınların eğitime ve işe erişimi olması, hicab takması yönünde” ifadelerini kullandı. Sözcü, ‘kadınların evden yalnız çıkmalarına izin verileceğini’ belirtti.

Kadın fotoğraflarının üstü kapatılıyor

Taliban’ın kadın hakları açıklamasının ardından başkent Kabil’de bir gelinlik mağazasının önünde çekilen fotoğrafta kadınların olduğu bölümlerinin üzerlerinin boyandığı görülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir