KÖFN kimdir, KÖFN ne demek? Salman Tin ve Bilge Kağan Etil hakkında her şey

O Ses Yılbaşı programına KÖFN grubu damga vurdu. 2018 yılında kurulan grup 'Bi Tek Ben Anlarım' adlı şarkısıyla dikkatleri üzerine çekti. Peki KÖFN kimdir, KÖFN grubu üyeleri kimler? KÖFN üyeleri Salman Tin ve Bilge Kağan Etil hakkında bilgiler

featured

KÖFN grubu O Ses Yılbaşı programında performans sergileyen sanatçılar arasında yer aldı. Şarkıları ile salonu coşturan KÖFN grubu ile ilgili aramalar hız kazandı. İzleyiciler “KÖFN kimdir? KÖFN grubu solisti Salman Tin kimdir? KÖFN ne demek?” sorularının yanıtını merak ediyor.

KÖFN GRUBU SOLİSTİ SALMAN TİN KİMDİR?

Salman Tin gitarist, vokal, besteci ve söz yazarıdır. 1992 yılında dünyaya gelmiştir. Aslen doğma büyüme Adanalıdır, Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunudur. Bilge Kağan Etil ile 2017 yılında tanışmış, birlikte müzik çalışmalarına devam etmişlerdir.

BİLGE KAĞAN ETİL KİMDİR?

Bilge Kağan Etil (BKE) prodüktör, müzisyen ve aranjör. 1989 yılında dünyaya gelmiştir. Aslen doğma büyüme Konyalıdır. Doğan Sarıcı ile Müzik Teorisi ve piyano çalışmalarında bulunmuştur. Ardından, eğitim hayatına Konya Selçuk Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde devam etmiştir. O dönemlerde profesyonel davulcu, müzisyen olarak sahne çalışmalarında yer almıştır.

Serkan Özyılmaz ile caz piyano, Dave Allen ile caz teori dersleriyle bir yandan piyano ve müzik pratiğini geliştirmiştir. Selçuk Üniversitesi 4. sınıfta okuduğu müzik öğretmenliğini bırakmış 1 sene sonra ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Teknolojileri bölümüne girmiştir.

2017 senesinde Salman Tin ile tanıştıktan sonra müzik çalışmalarına beraber devam etmişlerdir. Grupta live performer, prodüktör ve aranjör görevlerini üstlenmektedir.

KÖFN NE DEMEK?

2018 yılında Salman Tin ve Bilge Kağan Etil tarafından kuruldu. Adı “sepet” manasına gelen köfün kelimesinden gelmektedir.

köfn ne demek

 

Grubu, yaptıkları çalışmaları attıkları bir sepet olarak görmelerinden ötürü bu ismi benimsediler 2022’ye kadar geçen sürede çeşitli şarkılar yaptılar. 2022 yılında “Bi’ Tek Ben Anlarım” isimli şarkıyı çıkardılar. Şarkı Tozluyaka dizisinde kullanıldı.

Bununla beraber şarkı geniş kitlelere ulaştı. 2022 yılında düzenlenen Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı ve En İyi Şarkı kategorilerinde ödüle layık görüldüler.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir