Koca öküzü tepsiye koyup elleriyle yediler

TikTok’ta paylaşılan bir video gündem oldu. Nerede çekildiği öğrenilmeyen ve TikTok’ta paylaşılan görüntülerde; masa başında oturup yemek yiyen insanların olduğu görülüyor. Pilavı ve eti elleriyle yiyen görüntüleri, sosyal medyayı ikiye böldü…

featured

TikTok‘ta paylaşılan söz konusu görüntüde, insanlar yemek yerken bir kişi de eline aldığı yağ tenceresini, elini yemek yemek için uzatan diğer bir kişinin koluna ve ortada duran yemeğin üstüne döküyor.

Bu görüntüler, birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılanırken, bazı kullanıcılar ise bu durumu normal olarak karşılıyor.

İşte TikTok’ta gündem olan o video…

ELLE YEMEK YEMENİN FAYDALARI

Ancak Araplarda ve Hintlilerde meşhur olan elle yemek yemenin birçok faydası olduğu söyleniyor.

Ellerimizle yiyecek aldığımızda parmaklarımız, midemizdeki yiyecekleri parçalamak için gerekli olan enzimleri ve sindirim sıvılarını üretir. Parmaklarımızda ve avuç içlerimizde bulunan bakteri veya flora da sindirime yardımcı olur. Ellerimizle yiyeceğe dokunduğumuz an sinir uçlarımız beynimize sinyaller göndererek mideyi sindirim sürecine hazırlar.

Parmaklarımızla yemek, ne yediğimiz ve ne kadar yediğimiz konusunda daha bilinçli hale geldikçe formumuzu korumamıza yardımcı olur. Yiyeceklerle bu fiziksel temas sadece aşırı yemeyi engellemekle kalmaz, aynı zamanda tat alma duyumuzu da artırır.

Urfa’da iğrenç olay! TikTok’ta isotu yerden süpürüp çuvala atan esnafın görüntüsü tepki çekti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir