Urfa’da iğrenç olay! TikTok’ta isotu yerden süpürüp çuvala atan esnafın görüntüsü tepki çekti

TikTok’ta yayılan ve Şanlıurfa’da çekildiği öğrenilen bir görüntü, sosyal medyada tepki çekti. Cep telefonu kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde; bir esnaf, isotu yerden süpürerek, yeniden çuvala attı.

featured

Şanlıurfa’da çekildiği öğrenilen bir görüntü, sosyal medya kullanıcılarının tepkisine neden oldu. Cep telefonu kameraları tarafından çekilen görüntülerde; bir esnafın yerden süpürdüğü isotu tekrardan çuvala koyduğu görüldü.

Tiktok’ta bir kullanıcı, Bağlarbaşı Açıksu Caddesi’nde bulunan bir dükkânın önünü cep telefonuyla çekmeye başladı. Esnafın yere dökülen isotu yeniden çuvala attığını gören kullanıcı, “Hediyelik Urfa isotu alacak olanlar bir daha düşünsün” notuyla paylaştı.

Sosyal medyada etkileşim alan videonun altına Urfa’nın rezil edildiğine, ”İsotun imajına gölge düşürüldüğüne” yönelik yorumlar yapıldı.

Bu yorumlara cevap veren kullanıcı, “Ben Urfalıları rezil etmek için bu videoyu çekmedim. Sadece tesadüfen gördüm, çektim, zabıtaya gösterdim. Zabıta ‘bundan çok var, sil’ deyince paylaşmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepki gösterildi.

EKİPLER DENETİM YAPTI

Tepkiye yol açan görüntülerin ardından Büyükşehir Belediyesi ile Haliliye Belediyesi zabıta ekipleri, iş yerinde denetim yaptı.

İMHA EDİLMEK ÜZERE EL KONULDU

İş yerindeki isotlara, imha edilmek üzere el konuldu.

İŞ YERİ SAHİBİNE PARA CEZASI

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, iş yeri sahibine 8 bin 500 lira cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

Öte yandan tepkiye yol açan görüntüler üzerine isot satışı yapan iş yerlerinde zabıta ekiplerşnce denetim yapıldı. Denetimlerde bozuk olduğu belirlenen 97 kilo domates salçası, 93 kilo zeytin, 85 kilo turşu, 63 kilo peynir, 36 kilo kuru yemiş ile son kullanma tarihi geçmiş 4 bin 120 ürüne el konuldu. (DHA)

 

İşte o iğrenç görüntüler…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir