Kırmızı Oda Zekiye Keklik kimdir, hastalığı ne? Kırmızı Oda Zekiye Keklik’in gerçek hayat hikayesi…

featured

Yapımcılığını OGM Pictures’ın üstlendiği, başrolünde Binnur Kaya’nın yer aldığı ve Gülseren Budayıcıoğlu’nun eserlerinden uyarlanan Kırmızı Oda dizisinin 46. yeni bölümünden ilk fragman yayınlandı. TV8’de ekrana gelen Kırmızı Oda’nın yeni bölümünde Ayta Sözeri sürprizi yaşanacak.

KIRMIZI ODA KEKLİK KİMDİR?

Ayta Sözeri diziye “Keklik” rolü ile dahil oldu.

Zekiye Keklik’in gerçek hikayesi Madalyonun İçi kitabında geçiyor. Kitapta geçen hikayeye göre Zekiye Keklik pavyonlarda sahne alan şarkılar seslendiren bir karakter olarak geçiyor.

Kitapta diziye göre daha ağırbaşlı olduğu biliniyor. Kitapta Zekiye Keklik karakterinin çok fazla geçmediği biliniyor. Dolayısıyla dizide uzun ömürlü olmayacağı biliniyor.

KIRMIZI ODA KEKLİK’İN ANNESİ KİM?

Keklik adıyla bilinen Zekiye’nin annesinin hikayesi tüm izleyiciyi ağlattı. Keklik, annesini şu sözlerle anlattı:

“Güzeller güzeli Firuzan sırf babasının cebine para girsin diye Baki ile zorla evlendi. Hayatı boyunca mutsuz olan Firuzan bir de üstüne sakat kocası Baki’yi kaybetti.

Baki’nin babasından hamile kalan Firuzan bebeği düşürmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Kendini merdivenlerden atan Firuzan, bebeğini kaybetmek için her yolu denese de Zekiye Keklik dünyaya geldi.

Acılı kadın Firuzan ise istemediği bebeği doğurdu…

O bebek büyüdü… Gülseren Budayıcıoğlu’nun kapısına geldi. Sözlerinde İblisten olma, Firuzan’dan doğma Zekiye Keklik.”

AYTA SÖZERİ KİMDİR?

Ayta Sözeri, 31 Mart 1976’da Batı Almanya’da doğdu. Anne tarafından Çerkes asıllıdır. 1982’de ailesiyle İzmir’e yerleşti ve 20’li yaşlarında cinsiyet değiştirme ameliyatı oldu.

Ege Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Sanat Müziği korosunda Türk müziği eğitimi aldı. Daha sonra aralarında Sezen Aksu’nun da bulunduğu sanatçılara konserlerinde geri vokallik yaparak hayatını kazanmaya başladı. Ayta sözeri “Benimle Söyle” isimli yarışma programında da jüri olarak görev almıştır.

Ayta Sözeri, Gülse Birsel’in Aile Arasında filminde büyük ilgi görmüştür.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir