Sosyal medyadaki ‘meteoroloji uzmanı’ Kerem Ökten’in diploması sahte mi?

Hava durumu üzerine yaptığı yorumlarla bilinen ve kendini İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği mezunu olarak tanıtan Kerem Ökten'in diplomasının sahte olduğu iddia edildi. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu, "Böyle bir mezunumuzun olmadığını duyururum" dedi.

featured

Yaptığı yorumlarla yüz binlerce kişi tarafından takip edilen ve gazetelerin sıklıkla referans aldığı isim olan Kerem Ökten hakkında dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Bugüne kadar kendisine yönelik bilgilerin yer aldığı internet sayfalarında “İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği bölümü mezunu” olarak tanıtılan Kerem Ökten için ‘sahte diploma’ uyarısında bulunuldu.

“BÖYLE BİR MEZUNUMUZUN OLMADIĞINI DUYURURUM”

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya ilişkin “İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak böyle bir mezunumuzun olmadığını kamuoyuna saygı ile duyururum. Bu sahte diploma olayı için suç duyurusunda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

kerem ökten sahte diploma

KÜFÜRLE YANIT VERDİ

Kadıoğlu’nun açıklamalarının sosyal medyada gündem olmasının ardından Kerem Ökten, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Ökten’in yapmış olduğu “Lodosla gelen Kıştan, gülerek gelen p*şttan kork!” şeklindeki paylaşım, Kadıoğlu’nun açıklamalarına cevap olarak yorumlandı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN UYARI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan da dezenformasyona karşı uyarı yapıldı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Son günlerde sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan kar yağışı uyarıları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yetkili açıklamaları haricinde bu tür uyarılara itibar edilmemesi önemle rica olunur.” ifadelerine yer verildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir