Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Meral Akşener’e sert tepki: ‘Başka partinin içişlerine karışma’

Ekrem İmamoğlu ile Meral Akşener'in fotoğrafı hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Ekrem Bey çağrı yaptı, Meral Hanım da katıldı. Saygı duymamız lazım" dedi. Kılıçdaroğlu, adaylık hakkında "Kararı verecek olan 6'lı masa, adayımız sizsiniz derlerse elbette aday oluruz. Altı liderin ortak iradesine saygı göstereceğiz" dedi. CHP lideri, Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş hakkındaki destek sözlerine de yanıt verdi.

featured

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak, akabinde ise 6’lı masanın Saraçhane mitingi 6’lı masada adaylık tartışmaları alevlendirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu gündemdeki sıcak başlıklara ilişkin çok çarpıcı açıklamalar yaptı. İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve Akşener’in tepkisi hakkında değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda da net ifadeler kullandı.

‘İMAMOĞLU’NUN ÇAĞRISINI ALMANYA’DA ÖĞRENDİM’

Televizyon kanallarının Ankara temsilcilerine konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

(İmamoğlu’nun Saraçhane’de miting çağrısı) Olumsuz bir karar çıkacağını asla düşünmüyordum. Çünkü bu konuda yüzlerce içtihat vardı. Olayı sürekli takip ettim, karar çıkınca da özel uçakla döndüm. İmamoğlu’nun Saraçhane çağrısını Almanya’da öğrendim.

(İmamoğlu ile Akşener’in çok konuşulan fotoğrafı) İmamoğlu bir çağrı yaptı, Meral hanım bu çağrıya katıldı. 6 lider de benzer tepkiler gösterdi. O fotoğraf olabilir. Daha önceden tanıyorlar birbirini. Yadırganacak bir durum değil.

Benzer Haberler
kemal-kilicdaroglu-adaylik-aciklamasi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması: ‘Altılı masa isterse elbette olurum’
kemal-ekrem-istifa
Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’ndan istifasını istedi mi? CHP’yi karıştıran kulis…
d8a51616-2293-458d-aacf-9ea288d0db6c
İYİ Partili Aytun Çıray, tuzağı itiraf etti: ‘Kılıçdaroğlu’nun Saraçhane’de olmaması bizim lehimize oldu’

AKŞENER’İN “İMAMOĞLU VE YAVAŞ’I DESTEKLERİZ” SÖZLERİNE YANIT

Belediye başkanlarının Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin Kılıçdaroğlu “Belediye başkanlarımız görevlerinin başında” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığı için “İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz” sözlerine ilişkin Kılıçdaroğlu keskin bir değerlendirme yaparak “Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir