Kemal Kılıçdaroğlu yine tutturamadı: “Samsat konutları 1 yıl içinde tamamlandı”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Samsat'ta deprem konutlarının 7 yıldır tamamlanmadığı yönündeki iddialarına, "Vatandaşlarımız o konutlarda 6 yıldır yaşıyorlar." ifadeleriyle yanıt verdi.

featured

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. 14 Mayıs’a sayılı günler kala sosyal medyada ve televizyon programlarında demeçler vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Habertürk canlı yayınına katılarak Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamalarda deprem konutlarını hedef aldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konutların 1 yıl içerisinde tamamlanacağına inanmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Adıyaman Samsat’ta 2017’de yaşanan depreme değindi.

“NEDEN YAPMADINIZ 7 YIL GEÇTİ?”

Depremzedelere verilen konut sözünün tutulmadığını ve vatandaşların yedi yıldır çadırda yaşadıklarını iddia eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

7 yıl önce deprem oldu Samsat’ta. Orada da dediler 1 yıl sonra teslim edeceğiz diye. Niye yapmadınız 7 yıl geçti.

“VATANDAŞLARIMIZ O KONUTLARDA 6 YILDIR YAŞIYOR”

Gerçekler ise çok geçmeden bir kez daha ortaya serildi.

Konuya ilişkin cevap ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi.

‘Az Önce Konuştum’ programına katılan Bakan Kurum, şöyle konuştu:
7 yıl önce Samsat’ta bir deprem oldu. Deprem sonrasında 360 tane ağır hasarlı bina tespiti yapıldı ve 1 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edildi. Orada da üstünde konutu, altında ahırıyla birlikte vatandaşlarımız o konutlarda 6 yıldır yaşıyorlar. Kılıçdaroğlu ile ya aynı Samsat’tan bahsetmiyoruz ya da kendisi gidip orayı görmüş değil.

2018’DE YAPIMINA BAŞLANDI

Samsat’ta 2017’de 5.5, 2018’de ise 5.1 büyüklüğünde meydana gelen 2 farklı depremin ardından afetzedeler için, yeni konutların yapımı için tuşa hızlıca basıldı.

Tüm afetlerde de olduğu gibi, Samsat deprem konutlarının yapımına 18 Nisan 2018’de başlandı ve 22 Aralık 2018 yılında bitti.

403 konut, hak sahibi olan depremzedelere teslim edildi.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir