Kemal Kılıçdaroğlu bebek katili Öcalan’a övgüler dizen Merdan Yanardağ’ı savundu

Seçim hezimeti sonrası tepkilere rağmen koltuğundan kalkmayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda skandal açıklamalara bir yenisini ekledi. Kılıçdaroğlu, bebek katili Öcalan’a özgürlük isteyen Merdan Yanardağ hakkında "Merdan Yanardağ bir gazeteci, bir yazar. Niçin içeride? Hangi gerekçe ile içeride? Bir gazeteciyi tutuklamak hangi aklın işidir?" dedi

featured

Seçim hezimeti sonrası CHP’de sular durulmazken istifa seslerine kulak tıkayan Kılıçdaroğlu parti içinde kıyım yaparak yola devam etme kararı aldı. MYK’yı tamamen değiştiren Kılıçdaroğlu kendisine yakın isimleri alırken CHP CHP içindeki bölünmeyi ve kaosun üstünü kapatmak için gündemi değiştirme çabasına girişti. Kılıçdaroğlu bebek katili Abdullah Öcalan’ıa övgüler dizerek, özgürlüğünü isteyen Merdan Yanardağ’ı akıl almaz sözlerle savundu.

AKILALMAZ SAVUNMA

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu’nun bebek katili Öcalan’a özgürlük isteyen ve tutuklanan Merdan Yanardağ ile ilgili sözleri dikkat çekti. Yanardağ’a sahip çıkan Kılıçdaroğlu, “Merdan Yanardağ, bir gazeteci, televizyoncu, yazar. Neden içeride? Hangi gerekçeyle içeride? O da yedi gündür tutuklu. Bir komisyon ve avukatlardan oluşan komisyon oluşturduk. Ziyaret edildi. Bir gazeteciyi tutuklamak hangi aklın işidir? Önce bekliyorlar, sonra troll’ler devreye giriyor, suçlamalar yapılıyor. Savcılar harekete geçiyor. Bunları Türkiye’de yaşıyoruz, akıl alır gibi değil.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir