Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan İsveç’e çok sert tepki: “Kuvvetle kınıyoruz”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Başbakan Yardımcısı ile düzenlediği basın toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, "Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu saldırıya göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz" dedi.

featured

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç’te gerçekleştirilen çirkin provokasyona ve İsrail’in saldırılarına çok sert tepki gösterdi.

 

“Karşılaştığımız sınamaların bir çoğu bildiğimiz gibi ortak. O nedenle Ürdün’le düzenli istişarelere önem veriyoruz. Aldığımız bir kararla bakanlıklar arası düzenli istişareleri başlatıyoruz.” diyen Bakan Fidan sözlerine şöyle devam etti;

“Ayrıca iş heyetlerimiz arasında düzenli çalışmaları ön görüyoruz. Ticaret hacmi 1 milyar doları aştı.

İSVEÇ’E ÇOK SERT TEPKİ

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu saldırıya göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz.

Masum Filistinli kardeşlerimize saldırılar bir an evvel durmalıdır. İsrail’in saldırısını en güçlü şekilde kınadık. Türkiye ve Ürdün olarak bölgede sükûnetin sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. “

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir