Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verilecek

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Saat 16:30'da başlayan toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü.

featured

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, saat 16.30’da başladı. Toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen ekim ayının ilk Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede alınan kararları açıklıyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği başörtüsü düzenlemesiyle ilgili çarşamba günü önemli bir çağrıda bulunmuştuk. Geçtiğimiz 20 yılda başörtüsü ile eğitim ve çalışma hakkı konusundaki sorunları tümüyle çözmüştük.

CHP Genel Başkanı’nın bu konuyu yeniden gündeme getirmesi üzerine özellikle kendi partisinde başlayan tartışmalar bizlere başörütüsü konusunda yasakçı bir zihniyetin pusuda beklediğini gösterdi. Madem bu konu yeniden gündeme geldi biz de anayasal güvenceye alınması teklifinde bulunduk. Konu Meclis gündemine geldiğinde kimin nasıl bir tutum içerisine girdiğini göreceğiz.

“TÜRKİYE’NİN VAZGEÇİLMEZ OLDUĞU GERÇEĞİ GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ”

44 Avrupa ülkesinin devlet ve hükümet başkanlarıyla yapılan zirvede Türkiye’yi temsil ettik. Zirve kapsamında gerçekleştirdiğimiz ikili ve çok taraflı görüşmelerde Avrupa’nın geleceği refahı ve küresel konuları ele aldık. Paşinyan da görüştüğümüz hükümet başkanları arasındaydı. Yaşanan her gelişme Türkiye’nin AB ve Avrupa coğrafyası için vazgeçilmez olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.

AB’YE ÇAĞRI

Prag’da Doğu Akdeniz ve Ege sorunlarını uluslararası hukuk çerçevesinde çözmek istediğimizi söyledik. AB’nin bu konuda haksız ve hukuksuz girişimlere destek olmak yerine muhataplarımız diyaloga davet etmesini bekliyoruz.

SOSYAL KONUT PROJESİ

Sosyal konut projeleri hükümetimizin ilk gününden itibaren en çok önem verdiğimiz projelerdendir. Bu kampanyaya şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı. Bu başvuru sahiplerinden 4 buçuk milyonu şartları yerine getirerek süreci tamamladı. Bu rakamların daha da artacağı açıktır. Bu yoğun ilgi bizi daha ileri adımlar atma adına cesaretlendirdi. İlk etap 250 bin konutu 2 yıl içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Arsa sayısını da 1 milyona çıkardığımızı duyurmuştuk. Arsa yerlerini yüzde 40’ı şehir merkezlerinde yüzde 60’ı ilçelerde olacak şekilde belirledik. Arsa fiyatını piyasanın çok altında vatandaşımıza sunacağız.

Vatandaşlar hem konuta hem de arsaya başvurabilir. Ancak ikisi de çıkarsa yalnızca birini alabilir. Son kampanya ile birlikte TOKİ’nin ülkemize kazandırdığı konut sayısı 2 milyonu bulacak. Bu projeyle 2 trilyon liralık ekonomik hareketlilik yaşanacak. Kampanyamız bir kez daha vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM DESTEĞİ

Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde ailelerin yanına gidip gelebilmelerini temin edeceğiz.

ESNAFA KREDİ MÜJDESİ

Esnafımız için 60 ay vade ile yüzde 7 buçuk faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla 100 milyar liralık yeni kredi paketi başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1 buçuk milyon liraya yükseltiyoruz. Genç girişimcilerimizin 0 faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken yaş sınırını da 30’dan 35’e çıkartıyoruz.

“DOĞAL GAZ DEPOLARI YÜZDE YÜZ DOLU”

Enerji alanında önemli adımlar attığımız bir süreçten geçiyoruz. Doğal gaz depolarımızı yüzde 100 doldurarak talepteki muhtemel artışlara ve beklenmedik kesintilere karşı hazırlığımızı yaptık. Azerbaycan ile ülkemizle birlikte kritik öneme sahip TANAP’ın kapasitesini yıllık 16 milyar metreküpten 32 milyar metreküpe çıkaracak çalışmalara başladık. Libya ile yaptığımız hidrokarbon anlaşmasıyla bu ülkenin kıta sahanlığındaki petrol ve türevlerinin çıkartılması konusunda yeni bir işbirliği alanı oluşturduk.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir