Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Konuları ve gündem maddeleri neler, ne zaman açıklama yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı başladı. Kabine toplantısında EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda ele alınacak. Kabinenin gündeminde, başörtüsüne anayasal güvence teklifi için yürütülen çalışmalar masaya yatırılacak.

featured

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren çalışmalar için gözler bugün Kabine Toplantısı’na çevrilmişken Beştepe’deki toplantı başladı. EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda ele alınacak. Kabinenin gündeminde, başörtüsüne anayasal güvence teklifi için yürütülen çalışmalar da olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz ay müjdelediği sosyal konut projesi kapsamında yapılan başvurulardaki son durum ve ekonomi başlıkları görüşülecek.

YUNAN PROVOKASYONLARI MASADA

Türkiye’ye yönelik hasmane tutumunu sergilemekten geri durmayan Atina yönetimi, provokatif eylemlerini artırdı. Yunanistan’ın Batılı ülkelerden aldığı destekle uluslararası hukuk ihlallerine karşı Ankara, Türkiye’nin hakkını ve hukukunu çiğnetmemekte kararlı duruşunu sürdürürken; bugün gerçekleşecek toplantıda bu konunun masaya yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘liderlik dersi’ verdiği Avrupa Siyasi Topluluğu’ndaki temaslarının çıktılarının da bugünkü toplantıda görüşülmesi bekleniyor.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDAKİ ÇALIŞMALAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında AK Parti Anayasa Komisyonu üyeleri toplanarak başörtüsü konusunda anayasa değişikliğine dair çerçeve üzerinde çalışmalar gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı açıklamada çerçevesini çizdiği düzenleme üzerine fikir alışverişi yapıldı.

Çalışmalar netleştirilerek bugün gerçekleştirilecek toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz edilecek.

SOSYAL KONUT PROJESİNİN DETAYLARI

Toplantıda, ekonomideki son durum, enflasyona karşı alınan yeni önlemler ve milyonlarca başvuru alan sosyal konut kampanyasının detaylarının da gündeme alınması öngörülüyor.

25 Ekim’de ilk kazmanın vurulacağı “İlk Evim İlk İşyerim” projesiyle ilgili yeni detaylar da kabine toplantısında görüşülecek.

KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı başladı.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir