2022’nin son Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bitti! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT, emekli ve memur maaşı müjdesi…

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 2022 yılının son toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaptı. Kabine Toplantısı kararları içinde EYT, memur ve emekli zammı, Karadeniz'de yeni doğal gaz rezervi, Suriye'ye olası harekat gibi konuların yer alıyor.

featured

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Başkan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Birazdan doğalgazdaki yeni müjdeleri paylaşacağız. Asgari ücret 8507 olarak ilan ettik. Asgari ücret 2021’e göre 3 kat, yılbaşına göre 2 kat artmış oldu. Asgari ücrete verdiğimiz devlet katkısını da 250 liraya çıkardık. Yani 8507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir. Yeni asgari ücretin çalışanlara ve işverenlere hayırlı olmasını diliyorum.

Benzer Haberler
2023-en-dusuk-emekli-maasi
Asgari ücret 8 bin 500 TL olunca en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? EYT’lileri bekleyen sürpriz sonuç…
eyt
EYT’de ödenecek en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte o rakam
B6909FD1-0908-492E-B2AE-D1411DC080D2
EYT’de kıdem tazminatına kredi çözümü

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. EYT’yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız.

ENFLASYONDA TEK HANE MESAJI

Amacımız 2024’te ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Ülkemizin tüm potansiyelini sonuna kadar kullanıyoruz. Bu arada girdi maliyetlerin üstünde artış yapan fırsatçılarla mücadelemize devam edeceğiz.

FIRSATÇILARA ÇOK SERT TEPKİ

Fırsatçılar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içerisinde olduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzedelerdir, ahlaksızlardır, namussuzlardır. Milletimin her ferdinin bu fırsatçılara hak ettikleri dersi vermelerini bekliyorum.”

EĞİTİME DESTEK

Artık son günlerini yaşadığımız 2022 yılını uğurlayacak, 2023’e merhaba diyeceğiz. Bu vesileyle hükümetimizin 2023 hedefleri konusunda bir değerlendirmeyi paylaşacağız. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için 6 bin yeni anaokulu açarak 5 yaş okullaşma oranını %99’a çıkardık.

Taşımalı eğitimle ve pansiyonda kalarak 1,8 milyon evladımıza ücretsiz Yemek veriyoruz. Ders kitapları yanında, biliyorsunuz 20 yıldır okullar açılırken ders kitapları ücretsiz. Şimdi de yardımcı kaynaklar için 160 milyon yardımcı kaynak dağıtıyoruz. Halen başarı ile süren mesleki eğitim çalışmalarını sanayi ile işbirliği içinde sürdüreceğiz. Halk eğitim merkezlerini içlerimizin tamamına yayacağız.

SAĞLIKTA ATILAN ADIMLAR

Bakanlığımızın tüm faaliyetlerinde gençlerimize daha çok söz hakkı vererek özgüvenlerini artıracağız. Geçtiğimiz yıl sağlıkta insanımıza en iyi hizmeti verebilmek için 195 bin hekim ve 304 bin ebe hemşire olmak üzere sağlık çalışanına çıkarttık. Sağlık çalışanlarımızın yüzleştiği güvenlik risklerini ortadan kaldıracak, mali beklentilerini karşılayacak çalışmalar gerçekleştirdik. Bay Kemal, çalışıyoruz. Durmak yok diyoruz, yola devam. Daha çok şeyler yapacağız. Senin SSK genel müdürlüğünde benzemez. O hastanelerin hali neydi. Savaş Ay hayatta olsaydı da anlatsaydı.

Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesini 4 bin 50 yatak kapasitesiyle hizmete açtık. Bir taraftan Bilkent bir taraftan Etlik. Yaklaşık 30 bin yatakla hizmet veriyoruz. Türkiye’nin muhtaç olan değil, ihtiyacı olanlara el uzatan bir ülke olmayı sürdüreceğiz. Şehir Hastaneleri yapılırken bizi eleştiriyorlardı. Şimdi bu hizmetlerin eşi benzeri olmadığını şimdi ifade ediyorlar.

Bilkent’te kurduğumuz sağlık vadisiyle ülkemizi marka haline getiriyoruz. 85 yaş üstü her büyüğümüz için bir sorumlu doktor, her gebe için ebe tayin edeceğiz. Uzaktan muayene imkân sağlayan elektronik muayene sistemi ile ülkemizi tanıştırmaya hazırlanıyoruz. Adalet’te kadına ve sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi ile ilgili hazırladığımız yasa değişikliğinin Meclis’ten geçerek yürürlüğüne girmesini sağladık.

İstinaf mahkemelerini yaygınlaştıracak ve güçlendireceğiz. Elektronik tebligat sisteminin yurt dılında vatandaşlarımızın kullanımına açacağız.

DOĞAL GAZ MÜJDESİ

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir