İzmir’de Kur’an-ı Kerim’i yakan alçakların ifadesi ortaya çıktı: ‘Alkollüydük hatırlamıyoruz!’

Türkiye'nin konuştuğu skandal olay İzmir'in Çiğli ilçesinde yaşandı. Alkol sofrasında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe veren 2 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki ilk ifadelerinde, "Alkollüydük, hatırlamıyoruz" dedikleri ortaya çıktı. İşte detaylar…

featured

İzmir’in Çiğli ilçesinde 26 Eylül’de yaşanan olayda sosyal medya hesaplarından herkesi dehşete düşüren görüntüleri paylaştı. Çiğli’deki bir evde çekilen görüntülerde alkol alan iki şüpheli içki sofrasında Kur’an-ı Kerim‘i yırtıp ateşe verdi.

Kutsal kitabı yırtıp yakan kişiyi cep telefonu kamerasıyla videoya alan kişinin de İslam’a ve Müslümanlara yönelik hakaret ettiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

İslam’a ve Müslümanlara küfür ve hakaret yağdıran şüpheliler gelen tepkiler üzerine daha sonra videoyu hesaptan sildi.

SİBER SUÇLAR VE GÜVENLİK ŞUBE ORTAK OPERASYONU

Olayın ardından harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin kimliklerini tespit etti.

Tekel büfesi çalışanı Berke Can Ç. (22) ile garson Mert Atakan D.’nin (24) adreslerinin belirlenmesinin ardından Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı.

İki şüpheli adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Alkol alıp Kur’an-ı Kerim yakan İzmirliler büyük tepki çekmişti! Bakan Soylu’dan flaş gözaltı açıklaması geldi

“ÇOK ALKOLLÜYDÜK HATIRLAMIYORUZ”

Görüntülerde Kuran-ı Kerim’i yakan şüphelinin Berke Can Ç olduğu, arkadaşı Mert Atakan D.’nin de o anları cep telefonu ile kayda aldığı belirlendi.

Şüpheliler ifadelerinde, “Çok alkollüydük. Nasıl yaptığımıza dair hiçbir şey hatırlamıyoruz. Pişmanız” dedikleri öğrenildi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüpheliler hakkında ‘Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak’ suçundan işlem yaptığı belirtildi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir