İYİ Partili Kürşad Zorlu Millet İttifakı’nın akıbetini açıkladı! Dağılıyor mu?

Seçim hezimeti sonrası Millet İttifakı’nın sonlandığına ilişkin açıklamalarla ilgili görüşlerini beyan eden İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meclis’te yaptığı açıklamada bu konuyla ilgili kararın partisinin ilgili kurulları ile yapılan görüşmeler sonrasında verileceğini söyledi.

featured

Seçim sonrası büyük bir hezimete uğrayan 7’li koalisyonda çatırdamalar ve kargaşa sürüyor. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meclis’te yaptığı açıklamada Millet İttifakı’nn akıbeti hakkında bilgi verdi.

Siyasi partilerin kurumsal, stratejik ve operasyonel süreçleri ve kararları olduğunu ifade eden Zorlu, İYİ Parti yöneticilerinin Millet İttifakı’nın sonlandığına ilişkin açıklamaları için “Arkadaşlarımız teknik işbirliğini vurgulayan açıklamalar yaptılar. Millet İttifakı genel başkanımızın teklifiyle bir araya geldi ve çok büyük başarılar elde etti. Bu süreç devam etmektedir” dedi.

“İSTİŞARE EDİLECEK SÜREÇLER”

Yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti’nin birlikteliğinin ortaya koyduğu başarı ve bu anlamdaki birlikteliğin devam ettiğini kaydeden Zorlu, “Bunların hepsi yetkili kurullarımızla, tabanımızla istişare edilecek süreçler. Bu tür stratejik noktadaki nihai karar için genel başkanımızın açıklamalarını takip etmek faydalı olur” ifadelerini kullandı.

İttifakın yerel seçimlerde devam edip etmeyeceğine ilişkin kararın da istişare süreçlerinin ardından netleşeceğini belirten Zorlu, “Seçim işbirliği ve yerel seçimlerde taçlanan başarı biraz farklı şeyler. Seçim işbirliği 28 Mayıs’tan sonra bitmiş olsa da diğer stratejik mesele ile ilgili genel başkanımızın açıklamasını beklemek faydalı olur” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir