İYİ Parti’de Meral Akşener dönemi bitiyor: “Yeni Genel Başkan ile yola devam edeceğiz”

Seçim hezimeti sonrası Millet İttifakı'nın bir diğer üyesi olan İYİ Parti'de alınan skandal kararlar sonrası fatura Meral Akşener'e kesildi. İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, "Önümüzdeki kongrede partimizin kuruluş ilkelerimize bağlı yeni bir kadro ve genel başkan adayı ile yola devam edeceğimizi Türk milletine saygı ile duyururuz." dedi.

featured

Tarihi seçimler geride kalırken Recep Tayyip Erdoğan seçimi açık ara farkla kazandı. Muhalefet seçim hezimetinin ardından karışırken oklar ise genel başkanları gösteriyordu. CHP ile ittifak nedeniyle seçim yenilgisinin faturası partide Genel Başkan Meral Akşener’e çıkarıldı. İYİ Parti, 24-25 Haziran’da Kurultay’a gitme kararı alırken, partide de muhaliflerin çalışması hız kazandı. Akşener’e kazan kaldıran isimler bir araya gelirken, son olarak bir ortak platform kuruldu.

YENİ GENEL BAŞKAN VE KADRO VURGUSU

Akşener’e karşı taleplerini ileten muhalifler, ‘Ortak Akıl Platformu’ adı altında bir de bildiri yayınladı. Bildiriyi paylaşan İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, yeni bir Genel Başkan adayı ve kadro vurgusu yaptı.

Baykal bildiriyi yayınladığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ortak Akıl Platformu kurulmuştur. Taleplerin muhataplarınca dikkate alınacağını ummaktayız. Dikkate alınmaması halinde, önümüzdeki kongrede partimizin kuruluş ilkelerimize bağlı yeni bir kadro ve Genel Başkan adayı ile yola devam edeceğimizi Türk milletine saygı ile duyururuz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir