İstanbul’da kar yağışı başladı! 11 Ocak’ta okullar tatil olacak mı?

Meteoroloji’den yapılan uyarıların ardından İstanbul'un yüksek kesimlerinde dün başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar yağışı Beylikdüzü başta olmak üzere, Çatalca, Hadımköy, Arnavutköy, Silivri gibi yüksek kesimlerinde etkisini ara ara artırarak devam ediyor. Öte yandan yetkililer yarın ve 12-13 ocak için de istanbul dahil yeni uyarıda bulundu.İşte tüm yurt geneli için uyarılar…

istanbul-kar-ne-zaman-yagacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin çok bulutlu ve Güney Ege ile Mardin çevreleri dışında aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL‘DA KAR YAĞIŞI BEKLENMİYOR

İstanbul’da kar yağışı beklenmediğini belirten Çukurçayır, “Meteoroloji verilerine bakarsanız çarşamba Trakya üzerinden kar yağışı görülüyor ama İstanbul bundan etkilenmeyecek. Şehirde kar yağışının olabilmesi için sıcaklıkların çok düşük olması lazım. Kırsalla şehirdeki yağış farklılıkları bundan kaynaklanıyor. Gelen hava sistemi aynı ama bıraktığı etkiler yüksek kesimlerde ve şehirlerde farklı oluyor.” dedi.

istanbul kar yağışı

YARIN İSTANBUL’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Yarın yani 11 Ocak tarihinde İstanbul’da okulların tatil olup olmayacağı hakkında resmi açıklama yapılmadı. Konu hakkında açıklama gelirse habere eklenecek.

“BU KIŞ ILIK VE YAĞIŞLI GEÇECEK”

2024 yılının ilk yarısının ılık ve yağışlı geçeceğini söyleyen Çukurçayır, şöyle devam etti: “Kışı ılık ve yağışlı geçiriyoruz. Bizim için de önemli olan yağışın alınması. Sosyal medyada kendini uzman gösteren insanlar kar yağışı beklendiğine, kışın sert geçeceğine dair söylemlerde bulundu. Halbuki Dünya Meteoroloji Teşkilatı tam tersini söyledi. Kış mevsimi Kuzey Yarım Küre’de mevsim normallerinin üzerinde geçecek. Yani özetle 2024 yılının ilk yarısı mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla geçecek. Ilık ve yağışlı geçireceğiz bu kışı.”

Benzer Haberler
10 ocak 2024 okullar tatil mi
10 Ocak 2024 Çarşamba İstanbul’da okullar tatil mi? Kar tatili olan iller…
okul 2
Okullar 16 Haziran’da mı kapanıyor? 2023 yaz tatili ne zaman?
ara tatil 2
Okullarda ara tatil başladı mı, kaç gün sürecek? İkinci ara tatil bayram tatiliyle birleşecek mi
okullarda-ikinci-donem-ara-tatili-yarin-basliyor_79649485
Okullarda ikinci dönem ara tatili yarın başlıyor

“İÇ VE DOĞU KESİMLERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR”

Çukurçayır “Türkiye genelinde hangi bölgelerde kar bekleniyor?” sorusuna ise “Türkiye genelince özellikle iç ve doğu kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Batı’da, kamuoyunda beklenildiği gibi bir kar yağışı yok. Ancak Trakya şu an böyle bir hava sisteminin etkisinde.” yanıtını verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir