10 Ocak 2024 Çarşamba İstanbul’da okullar tatil mi? Kar tatili olan iller…

Kar tatili olan iller 10 Ocak 2024 tarihi için alınan valilik kararları neticesinde belli oluyor. 10 Ocak Çarşamba İstanbul'da okullar tatil mi, sorusunun yanıtı sabahın ilk saatlerinde öğrenci ve öğretmenler tarafından araştırılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Türkiye genelinde bu hafta kar yağışı olacağı uyarısı yapıldı. 10 Ocak Çarşamba yarın okullar tatil mi, kar tatili var mı?

10 ocak 2024 okullar tatil mi

Türkiye genelinde soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı. Tekirdağ’da etkili olan kuvvetli rüzgar ve kar yağışı nedeniyle valilik tarafından, 4 ilçede eğitimi bugün ve yarın ara verildi. İstanbul’da bazı bölgelerde kar yağışı görülürken bazı bölgelerde de karla karışık yağmur etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’dan peş peşe uyarı gelmişti. Meteoroloji’den yapılan açıklamada Marmara ve Batı Karadeniz’deki bazı iller için kuvvetli kar ve karla karışık yağmur uyarısı yapıldı. Meteoroloji tahmininde şu ifadelere yer verildi: Son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Peki, 10 Ocak Çarşamba kar tatili var mı? İşte son gelişmeler…

10 OCAK ÇARŞAMBA 2024 (YARIN) OKULLAR TATİL Mİ, KAR TATİLİ VAR MI?

Yılın ilk karı İstanbul Beylikdüzü’nde etkili olmaya başladı. Park halinde olan araçların üzeri kar tuttu. Afet İşleri Dairesi Başkanlığı dün (AKOM) kentin yüksek kesimleri ile kuzey kesimlerinde kar ve karla karışık yağmurun etkili olacağı uyarısı yapmıştı. Gece saatlerinde sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği bilgisinin de yer aldığı açıklamanın ardından Beylikdüzü güne kar yağışıyla uyandı. İlçede kar yağışı rüzgarla birlikte etkili oluyor.

10 Ocak Çarşamba günü için henüz kar tatili kararı alınmadı. Yağışlı ve olumsuz hava şartlarının olduğu illerde kar tatili kararı alınması durumunda haberimiz içerisine eklenecektir.

KAR TATİLİ OLAN İLLER 10 OCAK 2024 ÇARŞAMBA

Tekirdağ

Tekirdağ Valiliğinden konuyla ilgili açıklama geldi ve Tekirdağ’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okulların tatil edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: “Meteoroloji raporlarına göre yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde 09 Ocak 2024 Salı gübü (bugün) temel eğitim ve ortaöğretim okullarında taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim öğretime öğleden sonra;

Malkara ilçemizde 09 Ocak Salı günü (bugün) taşımalı eğitim kapsamında öğrencilerimiz için eğitim-öğretime öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü (yarın) resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 1 gün süre ile;

Muratlı ilçemizde resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 09 Ocak Salı günü (bugün) öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü (yarın) 1 gün süre ile tatil edilmiştir.”

İSTANBUL’DA YILIN İLK KAR YAĞIŞI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden yurdun geniş kesiminde etkili olacak olan soğuk hava dalgası için uyarıda bulunmuştu. Sabah saatlerinden itibaren megakentin bazı ilçelerinde kar, bazı ilçelerinde ise karla karışık yağmur görüldü. Öte yandan Meteoroloji, Marmara ve Batı Karadeniz’deki bazı iller için kuvvetli kar ve karla karışık yağmur uyarısı yaptı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul tahminini paylaştı. Şen, kent genelinde etkili olacak kar yağışı için tarih verdi. Tekirdağ’da etkili olan kuvvetli rüzgar ve kar yağışı nedeniyle valilik tarafından, 4 ilçede eğitime bugün ve yarın ara verildi.

10 ocak 2024 çarşamba istanbulda okullar tatil mi

SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 18 il için sarı kodlu uyarı yaptı.

Sarı kodlu uyarı verilen iller sırasıyla şu şekilde: Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Yalova

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir