İşte İstanbul’da zemini en sağlam ilçeler: Beşiktaş, Sarıyer…

Türkiye, deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken hayatını kaybedenlerin sayısı da 45 bini geçti. Kahramanmaraş'ta Hatay'da, Gaziantep'te, Adıyaman'da binlerce bina enkaz haline geldi. Yüksek şiddetli artçı sarsıntılar da hem Malatya hem de Hatay'da devam ediyor. Niğde ve Kayseri'de de hasar oluşturmayan depremler oldu. Tüm gözler beklenen Marmara depremindeyken uzman isimden gelen yorum İstanbul'un o ilçelerinde yaşayanları rahatlattı.

featured

Hem Kahramanmaraş hem de Bingöl depremi öncesinde televizyon programlarında uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Marmara depremi noktasında hazırlıklı olunmasının altını çiziyordu. Keza Prof. Dr. Celal Şengör de Marmara‘da 7.2 üstü bir deprem olacağını Bakırköy, Yeşilköy, Ataköy, Avcılar, Küçükçekmece gibi bölgelerin çok riskli olduğunu belirtmişti.

istanbul fay harihası

ATV ekranlarında Marmara’daki fay hattını ve zeminin sağlamlığını değerlendiren Jeoloji Mühendisi Dr. İshak Yılmaz, uzmanların genel olarak birleştiği kıyı şeritleri için uyarı yaptı. Yılmaz; özellikle doldurulmuş alanlara bina yapılan Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Bakırköy gibi yerlere çok dikkat edilmesini belirtti.

Benzer Haberler
olasi-istanbul-depremi-baris-binici
İstanbul depremi için seferberlik çağrısı: ‘Büyük felaket öncesi kenti kuzeye taşımalıyız’
naci görür istanbul depremi açıklaması
Naci Görür’den İstanbul depremi uyarısı: ‘Ekonominin çarklarının durduğu Marmara bölgesinde Türkiye ekonomik olarak diz üstü çöker’
celal-sengor-istanbul-deprem
Celal Şengör: ‘İstanbul depremi 2 dakika sürecek, şiddet 9 olarak hissedilecek’
sener-usumezsoy-istanbul-depremi
Şener Üşümezsoy’dan İstanbul depremi yorumu: ‘Büyük bir deprem yaşanmayacak’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir