İspanya’da Savunma Bakanlığı’nda 4. bombalı paketin bulunduğu açıklandı

Ukrayna'ya bağışlanan roketatarları üreten İspanya'daki silah şirketi Instalaza'da ve Madrid'deki Torrejón de Ardoz hava üssünde bombalı paket bulundu. Öte yandan 4. bombalı paketin ise Savunma Bakanlığı'ndan bulunduğu açıklandı.

featured

Ukrayna’nın Madrid Büyükelçiliği binasına gelen bir zarfın açılması ile meydana gelen ve bir kişinin yaralandığı patlamanın ardından, İspanya savunma Bakanlığı’nda bir şüpheli paket daha bulundu.

ALARMA GEÇTİLER, GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

İspanya İçişleri Bakanlığı Şüpheli Paket sonrası alarma geçti ve kamu binalarının güvenliklerinin artırılması talimatını verdi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, şüpheli paketin dün Madrid’de patlayan bombayla benzerlik gösterdiği iddia edildi.

BİR ŞÜPHELİ ZARF DA SİLAH FABRİKASINA

İspanya Polisi dün akşam saatlerinde Zaragoza kentindeki ‘Instalaza’ adlı silah fabrikasına da şüpheli bir zarfın ulaştığını duyurdu.

Söz konusu fabrika Ukrayna’ya bağışlanan roketatarları üretiyor.

 

NE OLMUŞTU?

Dün Ukrayna’nın Madrid Büyükelçiliğine gelen zarfın açılmasıyla meydana gelen patlamada bir kişinin yaralandığı bildirilmişti. İspanya resmi haber ajansı EFE’nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, yerel saatle 13.00 sıralarında (TSİ 15.00) Ukrayna’nın Madrid Büyükelçiliği binası bahçesinde patlama meydana geldiği belirtilmişti.

Haberde, patlamanın büyükelçiliğe gelen bir zarfın açılmasıyla meydana geldiği, bir yetkilinin hafif yaralandığı kaydedilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir