İptal edilen KPSS 2022 sınavı ne zaman? KPSS 2022 için başvuru yapılacak mı?

Yediiklim Yayınevi ile ilgili kopya skandalının patlak verdiği KPSS 2022 sınavı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Denetleme Kuruluna KPSS 2022 sınavının incelenmesi talimatının ardından Halis Aygün’ü görevden aldı. Sonrasında ise ÖSYM Başkanlığı’na Ali Ersoy getirildi. Ersoy, KPSS 2022 sınavının iptal edildiğini duyurdu. Peki iptal edilen KPSS 2022 sınavı ne zaman? KPSS 2022 için başvuru yapılacak mı? İşte detaylar…

featured

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini duyurdu. 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini duyuran Ersoy, yeniden yapılacak KPSS sınavı ile ilgili bilgi verdi.

İPTAL EDİLEN KPSS 2022 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Ali Ersoy, iptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvimin en kısa süre içerisinde açıklanacağını duyurdu.

Yeni ÖSYM Başkanı Ersoy açıkladı! KPSS 2022 sınavı iptal edildi!

Yeni KPSS takviminin 17 Eylül’de başlayacağını kaydeden Ersoy, sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyeceğini kaydetti.

Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM’nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlı olduklarını kaydeden ÖSYM Başkanı Ersoy, ‘’Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.” dedi.

İşte KPSS skandalıyla gündemde olan Yediiklim Yayınevi’nin sahipleri ve kuruluş süreci!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir