iPhone 14 tanıtım tarihi açıklandı! iPhone 14 ne zaman çıkacak? iPhone 14 özellikleri ve renkleri neler?

Apple merakla beklenilen yeni iPhone 14 modellerini tanıtacağı tarihi açıkladı.

featured

Teknoloji devi Apple’ın yeni gözdesi iPhone 14 çıkış tarihi milyonlarca kullanıcının merak ettiği konular arasında yerini alıyor. Renkleri, özellikleri, tanıtım lansman tarihi gibi pek çok konu araştırılırken her sene belirli tarihlerde iPhone’un bir üst modelinin tanıtıldığı biliniyor. Peki; iPhone 14 ne zaman çıkacak? iPhone 14 özellikleri ve renkleri neler? İşte iPhone 14 Pro/Pro Max özellikleri ve çıkış tarihi.

iPhone kullanıcılarına acil uyarı: Güvenlik açığı var, iOS 15.6.1’i hemen yükleyin

İPHONE 14 TANITIM TARİHİ AÇIKLANDI

Apple yeni telefonlarını ve akıllı saatini, 7 Eylül Çarşamba günü Türkiye saatiyle 20:00’da tanıtacak. Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Theatre‘da gerçekleşecek olan tanıtım etkinliği fiziksel olarak yapılacak.

Son sızıntılara göre artan enflasyon ve tedarik maliyetleri nedeniyle iPhone 14 ailesinin fiyatı 13’ten yaklaşık yüzde 15 oranında daha fazla olacak. Buna rağmen depolama değişmeyecek.

İŞTE ÖZELLİKLERİ

Sızıntılara göre bu modeller: 6.1 inçlik iPhone 14, 6.7 inçlik iPhone 14 Max, 6.1 inçlik iPhone 14 Pro ve 6.7 inç ekrana sahip olan iPhone 14 Pro Max olacak.

Yani iki farklı ekran boyutu, iki farklı şekilde karşımıza çıkacak. Kullanıcılar Pro modeli tercih etmeden de büyük ekranlı bir iPhone’a sahip olabilecek.

iPhone 14 Pro modellerinde uzun süredir hayatımızda olan çentiğin yerini delikli ekrana bırakması beklenirken, Apple A16 Bionic işlemciden güç alan Pro modellerinin 48 Megapiksel çözünürlük sunan bir kamera ile gelmesi sıkça gündeme getirilen bir iddia. Eğer bu gerçekleşirse Apple büyük bir sıçrama gerçekleştirerek uzun süredir vazgeçemediği 12 Megapiksel çözünürlüğü 4 kat artırmış olacak.

İPHONE 14 FİYATLARI NE KADAR?

iPhone 14 serisinin fiyatları bu şekilde bekleniyor:

iPhone 14 – 799 dolar

iPhone 14 Max – 899 dolar

iPhone 14 Pro – 1099 dolar

iPhone 14 Pro Max – 1199 dolar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir