iPhone kullanıcılarına acil uyarı: Güvenlik açığı var, iOS 15.6.1’i hemen yükleyin

Apple, iPhone kullanıcılarını etkileyen güvenlik açığı için acil güncelleme yayınladı. iOS 15.6.1 yapı numarasıyla gelen güncelleme, işte bu sorunları çözüyor.

featured

Apple, güvenlik olarak diğer markaların çok üzerinde bir şirket. Ancak kötü amaçlı yazılım geliştirenler, bir şekilde iPhone‘a sızarak veri çalmayı amaçlıyor. Bu, kullanıcıya çok yansımasa da Apple’ı biraz strese sokuyor.

Neyse ki yazılım konusunda iyi potansiyele sahip Apple, risk oluşturan güvenlik açıklarını tespit ederek hemen müdahle ediyor. Son olarak sıfır gün olarak bilinen güvenlik açığı keşfedildi ve buna karşılık iPhone’lara iOS 15.6.1 güncellemesi yayınlandı.

IOS 15.6.1 GÜNCELLEMESİ YAYINLANDI

iPhone’lar için risk oluşturan sıfır gün güvenlik açığı, Apple mühendisleri tarafından hazırlanan iOS 15.6.1 güncellemesi ile ortadan kaldırıldı. İngilizce’de ‘zero day’ olarak adlandırılan sıfır gün güvenlik açığı, bazen yazılım mühendislerinin bile farkına varmadan sızar.

Güncellemeye gelecek olursak iOS15.6.1, iPhone kullanıcıları için acil olarak yayınlandı. İki güvenlik açığının kaldırıldığı güncelleme, ayrıca çekirdek ayrıcalığından faydalanarak rastgele kod yürüten CVE-2022-32894’e de kapsıyor.

iPhone’da pil yüzdesi nasıl açılır? Apple’dan 5 yıl sonra flaş karar

Yeni yazılım güncellemesi şu andan itibaren; iPhone 6S veya üzeri, tüm iPad Pro, iPad 5.nesil veya üzeri, iPad mini 4 veya üzeri ve iPad touch 7.nesil cihazlar için indirilebilir. Eğer sizler de olası bir güvenlik açığından etkilenmek istemiyorsanız, iOS 15.6.1 güncellemesini iPhone’larınıza yükleyebilirsiniz.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir