Sonunda bunu da gördün Türkiye! İnternette 18 LT ayçiçek yağı ’36 ay taksitle’ satılıyor!

Sıvı yağ fiyatları tavan yaptı. 18 litre ayçiçek yağı bin liraları bulurken bazı internet sitelerinde 36 aya varan taksitli kredi imkanıyla sıvı yağların satışa çıkarıldığı görüldü.

featured

Türkiye’de 2021 yılından beri büyüyerek gelen ayçiçek yağı krizinde durum vatandaşı çileden çıkarır bir hal aldı. Son günlerde sıvı yağlardaki fahiş fiyat artışı dikkat çekerken Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın krizi daha da derinleştireceği tahmin ediliyor.

Son olarak birçok markette 5 litrelik sıvı yağlar kapış kapış izdihamla satılırken, birçok yerde 5 litre ve üzeri yağlar ya tükendi ya da stoklandı.

İNTERNETTE SIVI YAĞ SATIŞLARI BAŞLADI

Vatandaş marketler yağ bulamazken, internette ise taksitli kredi imkanıyla sıvı yağ satışları başladı.

Tedarik ve ham madde sıkıntısıyla 18 litre sıvı yağların fiyatları ise bin liralara dayanıyor.

Yıl 2022, yer İstanbul! Vatandaşlar, ayçiçek yağı için adeta birbirlerini ezdiler

44 LİRA TAKSİTLE AYÇİÇEK YAĞI SATIŞI

Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle Türkiye’nin ham yağ ithalatının olumsuz etkileneceği endişesiyle başlayan yağ krizi sonrasında internette 18 litrelik teneke ayçiçek yağı 36 ay vadeli taksitle satılmaya başlandı. Online satış yapan Hepsiburada’da 18 litre Yudum Ayçiçek yağı 1.098 liraya satılıyor. Satış için vatandaşlara da imkan sunuluyor ve 36 ay vade seçeneği veriliyor. 36 ay vade imkanı verilecek ve satın alan vatandaşlar aylık 44 lira ödeyecek.

İşte vatandaşlardan gelen tepkiler;  

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir