Yıl 2022, yer İstanbul! Vatandaşlar, ayçiçek yağı için adeta birbirlerini ezdiler

Ayçiçek yağında stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artması riskine karşı vatandaş, İstanbul'da marketlere akın etti. Birden fazla ayçiçek yağı alan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı marketlerde yağ satışı 1 adet ile sınırlandırıldı. Marketlerde 5 litrelik yağ fiyatları 350 liraya çıkarken, 18 litrelik 1 teneke yağ fiyatı ise 964 lirayı buldu.

featured

Ukrayna‘yı işgal eden Rusya’ya karşı ülkeler yaptırımlarını arka arkaya açıklarken, bu durum savaş halinde olan iki ülkeden de ham madde ithal eden yağ sektöründe fiyat artışına sebep oldu. Stokçuluk yapıldığını öne süren vatandaşlar ile market çalışanları arasında gerilim yaşandı.

ZAM OYUNU İFŞA OLDU

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü ise marketlerin zam oyununu ifşa etti. Bir zincir markete alışveriş yapmaya giden vatandaş, 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatını 130 lira görünce almak istedi. Fakat vatandaş kasaya gidene kadar ayçiçek yağı zamlandı.

Marketlerdeki ayçiçek yağı izdiham görüntüleri dehşete düşürdü! Ayçiçek yağı zamlandı mı?

130 LİRALIK YAĞ KASADA 200 LİRA OLDU

Kasada ayçiçek yağının fiyatının 200 lira olduğunu öğrenen vatandaş isyan etti. Daha sonra olayı kameraya çeken vatandaş, kasiyere 130 liradan geçmesi gerektiğini söyledi. Ancak bu istek kabul olmayınca vatandaş, bakanlığa şikayette bulunacağını söyledi. Daha sonra market görevlileri vatandaştan kamerasını kapatmasını isteyerek güvenlik görevlilerini çağırdı. Vatandaş ise polis çağıracağını ifade etti. Bu durum karşısında vatandaşlardan bazıları bu duruma isyan etti.

İZDİHAM GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yağ fiyatlarındaki artış sosyal medyada gündem oldu.  #Yağfiyatları ve #5litre #ayçiçekyağı etiketleri gün boyunca Twitter gündeminde yer alırken, vatandaşlar konuyla ilgili düşüncelerini de dile getirdiler.

‘STOKÇULUK YAPIYORLAR’ DİYE TEPKİ GÖSTERDİLER

Yine büyük bir market zincirinde çekilen görüntüde vatandaş ile market çalışanları arasında yaşanan tartışma kameraya yansıdı. Vatandaşlar, market çalışanlarının ellerinde bulunan yağı depoya götürerek satmadığını ve stokçuluk yaptığını öne sürerek tepki gösterdi.

Market çalışanının, ayçiçek yağlarını reyondan kaldırdığı anların görüntüsünü kaydeden vatandaşlar, “Bize satılmıyor. Parasıyla satılmıyor. Bu etik değil” diye isyan etti.

Tarım Bakanı Kirişçi’den marketlerde ayçiçek yağı yağması yapan vatandaşa uyarı: “Yeterli stoğumuz var!”

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir