EKO felaket İstanbul’dan sonra Kıyıköy’ü de harap etti! İSKİ’nin skandal hatası…

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı. İSKİ tarafından işletilen barajın teknik olarak düzgün işletilememesinden kaynaklanan taşkın nedeniyle limandaki çok sayıda tekne yan yattı, bazı iş yerleri zarar gördü.

featured

Kıyıköy beldesine yaklaşık 8 kilometre mesafedeki baraj, İSKİ’nin müdahale etmemesinden kaynaklanan tam doluluğu nedeniyle dolu savaktan kontrolsüz olarak dere yatağına akmaya başladı.

Dere yatağından taşan sular tarım alanlarına yayıldı. Limana ulaşan taşkın nedeniyle Balıkçı Barınağı yolu ulaşıma kapandı.

TEKNELER VE İŞ YERLERİ ZARAR GÖRDÜ

Taşkın nedeniyle limandaki çok sayıda tekne yan yattı, bazı iş yerleri zarar gördü.

Kırklareli Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), DSİ 11. Bölge Müdürlüğü, Kıyıköy Belediyesi ekipleri bölgeye sevk edildi.

İSKİ’NİN GÖREV İHMALİ

Vize ilçesine bağlı Kıyıköy’ü etkileyen su baskınının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSKİ Kazandere Barajı ve Papuçdere barajlarında dolusavaklar çalışmak suretiyle barajların kontrol dışına çıkması neticesinde meydana geldiği anlaşıldı.

İSKİ tarafından teknik olarak doğru işletilemeyen barajlarda kontrollü dipsavak salımlarının da yapılmadığı ortaya çıktı.

kıyıköy

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir