İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu adaylık kararını duyurdu!

CHP'de Genel Başkanlık koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu düzenlediği basın toplantısı ile yol haritasını açıkladı. İmamoğlu, "İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum." diyerek adeta İBB Başkanlığı'na adaylığını ilan etti.

featured

Seçim hezimeti sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı değişim çağrısında bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun CHP Genel Başkanlığı’na oynadığı söyleniyordu. Kılıçdaroğlu’nun “Karar ver” resti sonrası İmamoğlu’ndan kritik bir açıklama geldi. Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu’nda düzenlediği basın toplantısı ile yol haritasını açıklayan İmamoğlu, “İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Geçen dört yılda İBB iktidarın baskılarına karşı en üst seviyede direncin simgesi oldu. Saraçhane, siyasi davalara karşı bir güçlü demokrasi meydanına dönüştü. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde vatandaşlarımızı beraber yol yürümeye davet ediyorum.

TEKRAR ADAY OLACAK MI?

İstanbul’u güçlendirmek Türkiye’yi güçlendirmektir’ şiarıyla iş yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bizim yönetimimizdeki İstanbul, Türkiye’nin mutlu geleceğinin teminatı olmuştur. Demem o ki, İstanbul ve Türkiye’nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kendimi İstanbul’la mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım bu mukaddes şehre ve 16 milyon hemşerime en üst düzeyde hizmet etmeyi, Türkiye’ye hizmet etmek ve alternatif bir Türkiye vizyonu ortaya koymak olarak görüyorum.

“İSTANBUL’U KAZANMAK BÜYÜK BİR SİYASİ BAŞARIDIR”

İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır, ben bu sözü çok önemsiyorum. Şüphesiz yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmak büyük bir siyasi başarıdır, bunu biliyorum. İstanbul’u kazanan bir belediye başkanı dünyanın en güzel şehirlerinden birine hizmet etme onuruna ulaşır. Eğer o kişi bu fırsatı iyi değerlendirirse bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette başka noktalara taşır buna şüphe yok. Ama ben ‘İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır’ sözünü sadece seçim galibiyeti olarak anlamıyorum. Benim gözümde İstanbul, Türkiye’nin gelecek tahayyülünün hayata geçtiği şehir olmalıdır.

Hayatım boyunca bir koltuğa değil sürekli bir misyona aday oldum. Bugün bu misyon Türkiye’nin yeni bir siyaset, yeni bir yönetim anlayışına kavuşturulması misyonudur. Bu topraklarda cesur bir demokrasinin, adaletin, hukukun üstünlüğünün ve güçlü bir devletin yeniden tesisi benim öncelikli hedefimdir. Hayatımın hiçbir döneminde siyaseti sadece siyasi partilerden ibaret görmedim. Partiler demokratik hayatın önemli organlarıdır ama gücünü yerelden alan bir yönetici olarak siyaseti hep toplumla omuz omuza yapılan dönüştürücü bir eylem olarak gördüm.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir