Hülya Onaylı’nın feci şekilde can verdiği olayda Tunç Soyer’e tepki yağdı! Tanıktan korkunç sözler

İzmir'de geçtiğimiz günlerde çok feci bir olay meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Konak Tramvayında güvenlik görevlisi olarak çalışan Hülya Onaylı, istasyonda tuvalet olmadığı için tuvalet ihtiyacını gidermek amacıyla karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu hayata gözlerini kapadı. Onaylı'nın yakınlarından ve mesai arkadaşlarından Tunç Soyer'e tepki yağdı. Bir görgü tanığının sözleri ise dehşetin boyutunu gözler önüne serdi…

featured

SABAH, kazanın meydana geldiği Köprü Durağına giderek görgü tanıkları ile konuştu. Kazanın gözünün önünde olduğunu belirten balık restoran çalışanlarından Ömer Turan; “Tramvayda görev yapan güvenlik görevlisi arkadaşların en büyük sorunu tuvaletti. Sürekli bizim işletmemizin tuvaletini kullanıyorlardı. Olay gecesi de hayatını kaybeden güvenlik görevlisi tuvalet ihtiyacını gidermek içi bizim işletmemize geliyordu.

“UÇAN BİR ŞEY GÖRDÜM MEĞERSE…”

Kuvvetli bir çarpma sesi duydum. O sırada müşterilere servis yapıyordum. Gürültünün geldiği yere baktığımda havada uçan bir şey gördüm. İlk başta kaza geçiren aracın bir parçası koptu zannettim. Meğerse güvenlik görevlisi kadınmış. Halen daha yaşadığım şokun etkisinden kurtulmuş değilim” dedi.

Yaşananlara bir tepki de Onaylı’nın üyesi olduğu DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’dan geldi. Sarı, sendika ve çalışanların 1.5 yıldan bu yana tuvalet taleplerine sessiz kalan Metro A.Ş Yönetimine tepki gösterdi; “1.5 yıldır bu talebe sesiz, sakin kalan, herhangi bir çözüm üretmeyen Metro A.Ş yönetimi bence artık o görevi yapmamalıdır.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Konak Tramvayında görevli güvenlik personeli Hülya Onaylı’nın ölümünün yankıları sürerken SABAH kazanın yaşandığı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Durağına gitti. Evli, iki çocuk annesi Hülya Onaylının kaza öncesi tuvalet ihtiyacını gidermek için yolun karşısındaki balık restorana gittiği öğrenildi. Görgü tanıkları çarpmanın etkisi ile Hülya Onaylının yaklaşık savrulduğunu söyledi. Aynı istasyonda görev yapan diğer meslektaşının kaza sırasında sinir krizi geçirdiğini belirten görgü tanıkları “Ambulans geldiğinde yaşıyordu. Ama durumu çok ağırdı.” diye konuştu.

CHP’li Tunç Soyer’e Hülya Onaylı tepkisi: ‘Tarkan’a var, tuvalete para yok’

Olayın gördü tanıklarından Osman Turan da SABAH’a konuştu. 3 yıldan bu yana balık restoranda garson olarak çalıştığını belirten Turan, hayatını kaybeden Hülya Onaylının görev yaptığı süreçte sık sık restoranın tuvaletini kullandığını söyledi. “Olay akşamı da yolun karşısına geçip bizim işletmenin tuvaletini kullanmak istemiş.” Diyen Turan sözlerini şöyle sürdürdü; “Karşıdan karşıya geçerken araç çarpmış.

Ben o sırada masalara servis yapıyordum. Çok kuvvetli bir çarpma sesi duydum. Sesin geldiği yöne doğru baktığımda havada bir şeyin uçtuğunu gördüm. Önce kaza yapan araçlardan birinin parçası koptu o uçuyor sandım. Fakat daha sonra gördüğüm şeyin tramvay istasyonunda görevli bayan güvenlik görevlisi olduğunu öğrendim.

Hemen yardım etmek için yanına koştum. Gittiğimde durumu çok kötüydü. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Daha sonra da öldüğünü duyduk. Gördüklerim, yaşadıklarım beni çok etkiledi. Yerde yatan bayanın hali sürekli gözlerimin önüne geliyor. Aradan 2 gün geçmiş olmasına rağmen olayın şokundan halen daha kurtulamadım” diye konuştu.

“3 yıldır aynı restoranda çalışıyorum” diyen Turan sözlerini şöyle sürdürdü; “Tuvalet olmadığı için tramvay istasyonunda görev yapan güvenlikçi arkadaşlar sürekli bizim restoranın tuvaletini kullanıyorlar. Güvenlikçi arkadaşların en büyük problemi tuvaletti. Biz restoran olarak her zaman tuvaleti kullanmaları için izin veriyoruz.

Ama maalesef diğer işletmeler son zamanlarda tuvaletleri kullandırtmıyorlardı. Biz gelenleri geri çevirmediğimiz için diğer istasyonlarda çalışan güvenlik görevlisi arkadaşlar bile bir iki durak öteden gelip bizim lavabomuzu kullanıyorlar. Yaşananlar gerçekten çok üzücü. Keşke istasyona tuvalet yapılsaydı da bu arkadaş hayatını kaybetmeseydi” diye konuştu.

O GÖREVLERİ BIRAKSINLAR

Yaşananlara bir tepki de Hülya Onaylının üyesi olduğu sendikadan geldi. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, çalışanların tuvalet taleplerine birbuçuk yıldır duyarsız kalan İzmir Metro A.Ş yönetimini sert bir dille eleştirdi. Sarı; “Biz 1.5 yıl önce İzmir Metro A.Ş yönetimine gerekli uyarılarımızı yapmıştık. 1.5 yıldır bu talebe sesiz, sakin kalan, herhangi bir çözüm üretmeyen Metro A.Ş yönetimi bence artık o görevi yapmamalıdır” diye konuştu.

“YAZIK DEĞİL Mİ?”

Onaylı’nın ikizi Derya Karaca, Soyer’e “Benim kardeşim tuvalete giderken öldü. Geride iki tane yetim bıraktı. Bir tuvalet yapmak bu kadar mı zor. Allah katında bunun hesabını kim verecek? Belki sizin odanızda özel tuvaletleriniz var. Bu insanlar altlarına bez bağlayarak tramvay istasyonlarında görev yapıyorlar. Yazık değil mi?” diyerek tepki göstermişti.

“BU NASIL VİCDANSIZLIK”

Abla Semra Şengül de; “5 senedir oraya bir tuvalet yapılsın diye yalvarıp yakarıyorlar. Siz bunu hiç duymadınız mı? Sizin ihmaliniz yüzünden iki tane küçücük çocuk anasız kaldı. Ne yapacağız biz şimdi? Tramvay istasyonlarında çalışanlar tuvalet yapılsın diye belediyeye dilekçe vermiş, gazeteler haber yapmış. Hiç görmediniz mi, verdikleri dilekçeleri okumadınız mı? Niye duyarsız kaldınız. Bu nasıl vicdansızlık. O idarecilerin özel tuvaletleri var. Bu nasıl bir ayrımcılık. İşçiyiz diye ölelim mi?” diye bağırmıştı…

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir