Hollanda Başbakanı Rutte’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hollanda Başbakanı Rutte bir araya geldi. Görüşme sonrası basının karşısına geçen iki lider Rusya'nın Ukrayna işgaline dair önemli açıklamalarda bulundu. İşgalle ilgili Türkiye ve Erdoğan'a övgüler yağdıran Rutte, "Türkiye bu ihtilafta kilit bir rol oynuyor. Sayın Erdoğan'ın bu rolü üstlenmesinden ötürü teşekkür ediyorum. İki ülkeye açık hattı olan nadir ülkelerden Türkiye'yi arabuluculukta desteklediğimizi söylemek isterim" dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ortak basın toplantısı düzenledi. İki lider Rusya- Ukrayna işgaliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“FİKİR TEATİSİNDE BULUNDUK”

Rusya-Ukrayna savaşına değinen Erdoğan, “Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi çeşitli yönlerini değerlendirdik. Türkiye AB ilişkileri ile birlikte küresel meselelerde fikri teatisinde bulunduk. Ukrayna’daki gelişmeleri ayrıntılı şekilde ele aldık. Sayın Başbakan ile Türkiye’nin Ukrayna ile Rusya arasında yürüttüğü diplomatik çabalarla ilgili bilgi verdim.” diye konuştu.

 

“PUTİN VE ZELENSKİ İLE TEMASLARIMI SÜRDÜRÜYORUM”

Erdoğan, “Krizin başından beri sağduyu de diyalog çağrısı yaptık. Maalesef Ukrayna’daki insani dram artarak devam ediyor. Bu gidişata bir an evvel son verilmesi için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyoruz. Zelenski ve Putin ile temaslarımı sürdürüyorum. Şartların zorluğunun farkındayız. Diplomasiyi tek çıkış yolu olarak gören samimi girişimlerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN İKİ ÜLKEYLE MUTEBER ROLÜ VAR”

Türkiye’ye Rusya-Ukrayna işgaliyle ilgili övgüler yağdıran Rutte, “Halihazırda dünyadaki diğer ülkelerde daha fazla mülteci barındırıyorsunuz ve bunun için de teşekkür etmek istiyorum. Bu akşamki görüşmelerimiz ilişkilerimizi daha fazla geliştirdi. Türkiye yapabileceği her şeyi zaten yapıyor. Çok kritik bir rol oynuyor. Hem Putin ve hem Zelenski ile teması olan ender ülkelerden. İki ülke ile de muteber bir rolü var. İki ülkeye açık hattı olan nadir ülkelerden. Türkiye’yi bu yolda desteklediğimizi söylemek isterim. Çavuşoğlu vesilesiyle de hem Rusya hem Ukrayna ile müzakereleri sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Anket sonuçlarına göre Türkiye’nin en önemli sorununu Cumhurbaşkanı Erdoğan çözecek

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir