Anket sonuçlarına göre Türkiye’nin en önemli sorununu Cumhurbaşkanı Erdoğan çözecek

28 ilde yapılan araştırmada vatandaşlara yöneltilen "Sizce bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?, Türkiye'nin sorunlarını hangi lider çözer?" soruları yöneltildi. Yüzde 72'lik kesim ekonomik sıkıntılar yanıtını verirken diğer sorunun cevabı ise Recep Tayyip Erdoğan oldu.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan anket sonucunda ilk sırada yer aldı. Asal Araştırma ve Danışmanlık, 28 ili kapsayan anketinde vatandaşlara “Sizce bugün Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?”, “Türkiye’nin sorunlarını hangi lider çözer?” sorularını yöneltti.

EN ÖNEMLİ SORUN “EKONOMİK SIKINTILAR”

Araştırmaya katılanların yüzde 72.1 gibi büyük çoğunluğu, Türkiye’nin en önemli sorununun ekonomik sıkıntılar olduğunu ifade etti. İkinci sırada yüzde 9.5 ile işsizliğin yer aldığı araştırmada; üçüncü sırada yüzde 5.3 ile eğitim, dördüncü sırada ise yüzde 4.5 ile adalet başlığı yer aldı.

“SORUNU ÇÖZECEK LİDERLER” SIRALAMASINDA ZİRVEDE ERDOĞAN VAR

Aynı soruya yanıt verenlere ikinci olarak “Türkiye’nin sorunlarını hangi lider çözer?” sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 26’sı tercihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘dan yana kullanırken, yüzde 19’luk kesim de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana görüş bildirdi. Üçüncü sırada yüzde 7.5 ile Meral Akşener, dördüncü sırada tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beşinci sırada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, altıncı sırada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yedinci sırada ise MHP lideri Devlet Bahçeli bulunuyor.

Mehmet Ali Kulat son anketleri yorumladı: AK Parti hâlâ birinci

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir