“Hedef Kızılelma” belgeseli yayınlandı! Selçuk Bayraktar’dan dikkat çeken açıklama

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA'nın geliştirilme aşamalarını ve Baykar'ın insansız hava aracı geliştirme yolculuğunu anlatan "Hedef KIZILELMA" belgeselinin ilk bölümü yayımlandı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Belgeseli ilk kez izlediğimde ben de duygulandım. Hedef KIZILELMA klasik bir teknoloji belgeseli değil. Daha çok işin manasını ve ruhunu anlatıyor." ifadelerini kullandı.

featured

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Hedef KIZILELMA belgeselinin Türkiye’nin semalarında hür ve bağımsız olabilmesi için çekilen çileleri ve gayreti anlattığını belirterek, “Belgeseli ilk kez izlediğimde ben de duygulandım. Hedef KIZILELMA klasik bir teknoloji belgeseli değil. Daha çok işin manasını ve ruhunu anlatıyor.” dedi.

İLK BÖLÜMÜ İZLEYİCİLER İLE BULUŞUYOR

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA’nın geliştirilme aşamalarını ve Baykar’ın insansız hava aracı geliştirme yolculuğunu anlatan “Hedef KIZILELMA” belgeselinin ilk bölümü bugün izleyici ile buluşuyor.

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ilk gösterim öncesinde Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, KIZILELMA’nın 20 yıllık bir hayalleri olduğunu anlatan Bayraktar, “Bu, serüvendeki ilk günden beri aslında mini İHA ile başladığımız ülkemizin ilk robot uçağı diyebileceğimiz uçaktan itibaren beklediğimiz gündü. Geçtiğimiz yıl itibarıyla Cumhuriyetimizin 100. yılına bir ay kala ilk uçuşunu gerçekleştirdi.” diye konuştu.

“TÜM SERÜVENİ ANLATIYOR”

Kendilerinin daha önce ilk uçuş için 2023 yılını hedeflediklerini açıkladıklarını anımsatan Bayraktar, sözlerini zamanında tutmak ve bir sürpriz yapmak için Aralık 2022’de ilk uçuşu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bayraktar, herkesi Hedef KIZILELMA belgeselini izlemeye davet ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sürecin hikayesini, bütün bu serüvenin hikayesini anlatan Hedef KIZILELMA belgeselimiz de hava aracımızı ilk tasarlamaya başladığımız dönemde, buradaki yönetmenlerimizle çekilmeye başlanmıştı. Hedef KIZILELMA, sadece ülkemizin ilk insansız savaş uçağı olan KIZILELMA’nın hikayesini değil bütün bu serüvenin hikayesini anlatıyor. Teknikten öte KIZILELMA’yı neden yaptığımızı, nasıl yaptığımızı anlatıyor. Hangi düsturla, ülkemizin semalarında hür ve bağımsız olabilmesi için çekilen onca çilenin, gayretin anlamını anlatıyor. Ben tüm milletimizi ve ülkemizin elinin uzandığı tüm dost ve kardeş coğrafyaları Hedef KIZILELMA belgeselini izlemeye Baykar’ın YouTube kanalına bekliyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir