HDP’nin ‘Kılıçdaroğlu’nu genel merkezimize bekliyoruz’ davetine CHP’den cevap: ‘Olası…’

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet eden HDP'ye CHP'den olumlu yanıt geldi.

featured
Altılı Masa, cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ilan etti. Adaylık ilanı sonrası HDP’den art arda açıklamalar geldi.

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar katıldığı programda adaylığı ilan edilen Kılıçdaroğlu’na ittifak çağrısında bulundu. Sancar, “Aday çıkarma konusunu henüz tamamlamış değiliz istişarelerimiz devam ediyor. Kılıçdaroğlu HDP ve ittifak güçlerimizle görüşmeli.” dedi.

Terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, da Kılıçdaroğlu’nu tebrik ederek “Kendisini HDP’ye de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
meral akşener kandırıldı
Kumar masasında kazıklandı! Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Meral Akşener’e büyük tuzak
selahattin demirtaş milet ittifakı
Terörist Selahattin Demirtaş’tan Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e yeni talimat
kemal-kiliçdaroglu-pervin-buldan
Kemal Kılıçdaroğlu ile Pervin Buldan’dan skandal açıklama: ‘Depremi abartıyorlar’

 

CHP’Lİ ÖZEL’DEN HDP’NİN ÇAĞRISINA YANIT

Habertürk yayınına katılan CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel, soru üzerine “HDP’ye ziyaret olasıdır” dedi. Özel şöyle konuştu: “Mithat Sancar’ın tebriğine teşekkür ediyoruz bu çok kıymetli. Bir cumhurbaşkanı adayı tüm siyasi partileri ziyaret edebilir. Tüm siyasi partileri ziyaret etmek, onlarla görüşmek, Türkiye’yi nasıl yöneteceğini anlatmakla yükümlüdür. Çünkü seçmenleri ayırması ve siyasi partileri ayırması söz konusu olmaz. Biz geçmişte de bunun çok örneklerini verdik. Seçim güvenliği için çıktığımız yolda da HDP’yi ziyaret ettik, tüm siyasi partilerle birlikte. O zaman bir tek MHP randevu vermemişti. AK Parti’ye de gitmiştik.

‘HERHANGİ BİR SAKINCA GÖRMEM’

Kampanya süreci başlamadan ya da kampanya süreciyle birlikte, diğer partilerin ziyaret edildiği gibi ziyaret edilmesi olasıdır. Burada herhangi bir sakınca görmem. Daha önce Halkların Demokratik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret etmek istediğinde randevu vermiş ve eş genel başkanların bizi ziyaretini kabul etmiştik. Sayın genel başkan bazı olaylar olduğunda sayın eş genel başkanları aradı…”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir