HDP acil olarak toplanıyor! Ümit Özdağ’ın “kayyum” maddesi çileden çıkardı

Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçimleri öncesinde anlaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ'ın şartlarını kabul edince HDP ve Yeşil Sol Parti'de de değerlendirmeler başladı. İki parti imzalanan protokolde yer alan "kayyum" maddesi üzerinde duruyor.

featured

Türkiye 2. tur seçimlerine giderken siyasi arenada da hareketli vakitler sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı seçimlerde, Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vereceğini duyurdu.

Dağılan ATA İttifakı’nın birleşenlerinden olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Kemal Kılıçdaroğlu‘nun yanında yer aldı.

“KAYYUM” MADDESİ HDP’Yİ ÇİLEDEN ÇIKARDI

Bu sabah saatlerinde basın karşısında açıklama yapan Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı konularda anlaşmaya varıldığını söyledi.

Bu anlaşmaya varılan maddeler arasında da “kayyum” yer alıyor.

İlk turda HDP’nin oylarını alan ve onlarla aynı masaya oturan Kemal Kılıçdaroğlu, bu maddeyi kabul etti.

Bu maddenin kabul edilmesi ise Kılıçdaroğlu’nun ortaklarını yeni bir değerlendirmeye itti. Bu değerlendirme sonucunda ise kayyumun kaldırılma maddesi, rafa kalkabilir.

HDP VE YSP ACİL OLARAK TOPLANMA KARARI ALDI

HDP ve Yeşil Sol Parti, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikinci tur seçimlerinde de destekleme kararı aldı. Terör örgütleriyle aynı masada olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu için, PKK’nın kanalından bile oy istendi.

Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ ile kayyum maddesini de içeren anlaşmayı imzalaması sonrası gözler, HDP ve Yeşil Sol Parti’ye çevrildi.

Duvar Gazetesi Yazarı Ceren Bayar, “HDP ve Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu ve Özdağ’ın kayyım uygulamalarının devamına ilişkin maddeyi de içeren protokolü imzalaması üzerine durum değerlendirmesi yapmaya başladı.” diye yazdı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir