Hazal Kaya ve Birce Akalay’ın Disney Plus sessizliği tepkisi çekti! Klavye kahramanlığına soyundular

Oyuncu Birce Akalay, Disney+'ın Atatürk dizisini iptali hakkında fikir belirtmek istemediğini, zaten 'Ata kızı' olduğunu söylemişti. Akalay'ın tepki çeken sözleri sonrası yeni açıklama gecikmedi. Oyuncu kendisini eleştirenlere de cevap verdi.

featured

Disney Plus, aldığı skandal kararla Atatürk dizisini iptal ettiğini duyurmuştu. Platformun aldığı karar sonrası Türkiye ayağa kalktı. Sosyal medyayı ayağa kaldıran iptal haberine, bazı ünlüler üyeliklerini iptal ederek tepki gösterirken bazıları ise üç maymunu oynamayı tercih etti.

BİRCE AKALAY’IN AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Gelen sorular üzerine Birce Akalay “Ben bu konuyla alakalı fikrimi beyan etmek isteseydim sosyal medya hesaplarımdan yapabiliyorum. Sorunuzu nazikçe reddetmek istiyorum. Mevzu bahis Atatürk olduğu zaman ben atakızıyım zaten. Çok fazla altını çizmeye gerek yok diye düşünüyorum” yanıtını verince ise tepki çekti.

Hatice sosyal medyada “Zaten canım ATAM gerçek sanat ve sanatçının yanındaydı orta oyun oynayanların değil” diyerek tepkisini gösterdi.

Sosyal medyada da tepki gören Akalay’dan açıklama da gecikmedi. “Ata’m ile aramdaki ilişkiye dair mesnetsiz söylemlere hiçbir koşulda tahammül etmem söz konusu değildir. Haddimizi aşmayalım!’ diyen Birce Akalay, devamında ise “Kalpler bu kadar karardığı için çok üzülüyorum” dedi.

HAZAL KAYA DA AÇIKLAMA YAPTI

Hazal Kaya’nın ”Nerede, nasıl yayınlandığıyla ilgilenmiyorum” sözleri tepki çekti. Bunun üzerine ünlü oyuncu yeni bir açıklama yaptı. Instagram hesabından uzun bir açıklama yapan Hazal Kaya, ”Yanlış anlaşıldığını belirten oyuncu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Pazartesi akşamı Melike Şahin konseri öncesi röportaj yapmak isteyen basın mensubu arkadaşlarım kırmayıp kısaca sorularını yanıtlamaya çalıştım, Atatürk Filmine dair görüşlerimi de sordular, ben de kendilerine konuya dair bir bilgim olmadığını ilettim. Konuya dair bilgim yok dememdeki kastımın herkesçe anlaşıldığını düşünmüştüm ama görüyorum ki derdimi yeterince anlatamamışım. Siyasi ve faşizan bir sansürle bu yayının engellendiğine dair şüpheden, tevatürden ve hamasetten uzak bir şekilde, verilerle ve belgelerle sabitlenmiş bir bilgim yok. Disney’in bütün dünyadaki yerel yapımlarını yayınlamama kararı aldığını biliyorum ve bu süreci de çok kötü yönetip set emekçileri başta olmak üzere birçok sektör bileşenini mağdur ettiğini düşünüyorum. Benim okuduklarım, dinlediklerimden çıkardığım bu filmin ve film üzerinde emek sahibi herkesin de bu süreçteki mağdurlardan olduğu. Bunun dışında bir bilgi sahibi olmadığım için fikir sahibiymişim gibi yapamam.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir