Hatay’daki orman yangınında 2. gün! 7 ev yandı, 4 araç hasar gördü

Hatay'ın Belen ilçesinde iki kişinin bahçedeki sazlık alanı temizlemek için yaktığı ateş büyüyerek orman yangınına dönüştü. Vatandaşlar bölgeden tahliye edilirken 7 ev yandı, 4 araç da hasar gördü. Gece boyunca devam eden yangına 2. günde de müdahale havadan ve karadan sürüyor.

featured

Geçtiğimiz gün öğle saatlerinde Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Soğukoluk Mahallesi Armutçuk mevkiinde bir evde yaşayan iki kişinin, bahçelerindeki sazlık alanı temizlemek için yaktığı ateş, kontrol çıkarak orman yangınına dönüştü.

BÖLGEDEKİ VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın nedeniyle Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere’de yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangında ilk belirlemelere göre 7 ev yanarken, 4 araç da hasar gördü.

Ayrıca, söndürme çalışmalarına destek için bölgeye giden bir arazözün otomobille çarpıştığı kazada, otomobildeki bebeğin yaşamını yitirdiği belirtildi. 120 hektarlık alanda etkili olan yangın, gece de devam etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gece yangın bölgesine giderek çalışmaları yerinde takip etti.

YANGINA 2. GÜNDE DE MÜDAHALE SÜRÜYOR

Gece görüşlü heliktopterle devam eden hava müdahalesine günün aydınlanmasıyla uçaklar ve diğer helikopterler de dahil oldu. Orman Genel Müdürlüğü’nün 450 personeli, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli memurlar ile bölge halkı, yangını söndürmek için ikinci günde de çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan yangına neden oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan iki kişinin de adli işlem sürecinin devam ettiği öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir