Bir yangın haberi de Hatay’dan! Yerleşim yerleri tahliye edildi, müdahale sürüyor

Türkiye'de artan sıcaklıklar nedeniyle başlayan orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Sabah saatlerinde Gökçeada'da devam eden orman yangını söndürülürken bu defa Hatay Belen'de yerleşim yerine yakın bir alanda orman yangını başladı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

featured

Türkiye sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Birçok ilde sıcaklıklar 35 derecenin üstünü görürken sıcaklıklar orman yangınlarına davetiye çıkarıyor. Sabah saatlerine söndürülen Gökçeada’daki orman yangınının ardından bir haber de Hatay’dan geldi.

HATAY BELEN’DE YERLEŞİM YERİNE YAKIN ALANDA ORMAN YANGINI BAŞLADI

Depremin ardından yeniden hayata tutunmaya çalışan kentti bu kez de orman yangını etkiledi. Hatay’ın Belen ilçesinde, yerleşim yerine yakın bir bölge olan Soğukoluk Yaylası’nda Derebahçe Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangın bir anda büyüdü.

YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Dumanların yükseldiğini gören mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi.

Alevlerin bölgedeki yerleşim yerlerine doğru yaklaştığı görüldü. Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine gelen orman ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı. Yerleşim yerine yakın bölgede çıkan ve birkaç eve sıçrayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

YERLEŞİM YERLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Soğuoluk mevkisinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir