‘Rezo Tiflis’ lakaplı Gürcistan’lı mafya lideri Revaz Lordkipanidze, Trabzon’da öldürüldü

Gürcistan'ın ünlü mafya lideri 'Rezo Tiflis’ lakaplı Revaz Lordkipanidze, Trabzon'da infaz edildi. Rezo Tiflis'i Bulgaristan plakalı bir araçtan inen tetikçilerin öldürdüğü öğrenildi. Gürcistan uyruklu Revaz Lordkipanidze'yi öldüren 2 yabancı uyruklu şahıs Samsun'da yakalandı.

featured

Olay, dün akşam saatlerinde Kaşüstü Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalledeki bir siteye 61 VN 966 plakalı otomobil ile giren Gürcistanlı Revaz Lordkipanidze, arkasından gelen yabancı plakalı diğer otomobilden inen bir kişinin tabancalı saldırısına uğradı.

ALACAK MESELESİ

Şüpheli, siteye geldikleri araçtaki kişi ile olay yerinden kaçtı. İhbarla gelen ambulansla Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Lordkipanidze, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

SAMSUN’DA YAKALANDILAR

Kaçan şahsın şehir dışına çıkabileceğini de değerlendiren polis ekiplerince çevre illerdeki güvenlik güçlerine de haber verildi. Polis ekiplerinin sıra süredeki çalışması sonucu olayı gerçekleştirdikleri belirlenen yabancı uyruklu R.M. ve N.M. isimli şahıslar Samsun’da yakalandı.

Yakalanan şahıslar Trabzon’a gönderilirken, şahısların emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Otomobilinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Gürcistan uyruklu Revaz Lordkipanidze’nin (65) ‘Rezo Tiflis’ lakaplı çete lideri olduğu ve saldırıyı gerçekleştirenlerin ise saldırı öncesi Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yaptıkları ortaya çıktı.

Gürcistan uyruklu çete liderini öldüren şahıslar adliyeye sevk edildi.

15 YIL CEZAEVİNDE KALDI

Çeşitli organize gruplara liderlik ettiği öne sürülen Lordkipanidze’nin soygun ve uyuşturucu suçlarından 15 yıldan fazla tutuklu kaldı öne sürüldü.

YERALTI KAVGASI 

Olayın ardından Gürcistan kaynaklı haber siteleri, Trabzon’da cinayete kurban giden kişinin yeraltı dünyasında ‘Rezo Tiflis’ adıyla tanınan mafya lideri Revaz Lordkipanidze olduğunu duyurdu.

Cinayetin yaşanmasından sonra Rus ve Gürcü medyasında olay manşetlerde görüldü. Rus ve Gürcü medyasında olayın bir mafya hesaplaşması olduğu belirtildi.

Fransa ve Rusya’da suç örgütü faaliyetlerini yürüten çete liderinin Türkiye’de öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir