Güher ve Süher Pekinel’e Alman Liyakat Nişanı

featured

Dünyaca ünlü ikili piyano virtüözlerinden Güher ve Süher Pekinel kardeşler, Almanya’nın en yüksek dereceli nişanı olan Liyakat Nişanı’yla onurlandırıldı. Cumhurbaşkanı Frank – Walter Steinmeier’in imzasını taşıyan nişan Pekinel kardeşlere, korona virüsü kısıtlamaları nedeniyle İstanbul Alman Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilen törenle Başkonsolos Johannes Regenbrecht tarafından takdim edildi.

Almanya tarafından 1951 yılından bu yana nadiren verilen Bundesverdienstkreuz ödülü, Güher-Süher Pekinel’e müzik alanında dünya çapında çalışmaları ve kültür-sanat alanında global diyaloğu güçlendiren hayat boyu kariyer ve katkıları nedeni ile verildi.

Korona virüsü düzenlemeleri doğrultusunda 18 Ocak’ta sınırlı sayıda davetli eşliğinde gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Regenbrecht, Pekineller’in uluslararası çapta kendilerini kanıtlamış sanatçılar olmakla beraber, kurdukları 3 müzik eğitimi sisteminin önemini de vurguladı. Toplumsal faaliyetlerle her iki topluma yönelik olumlu katkılarda bulunarak, uzun yıllardır Türkiye ve Almanya arasında kültürel köprüler oluşturduklarını belirtti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir