Göztepe-Altay maçında fişekleri stada sokan ambulans şoförlerinin görüntüleri ortaya çıktı

Göztepe-Altay derbisinde işaret fişeğinin Göztepe tribünlerine atılmasıyla başlayan olaylar ülke gündemine bomba gibi düştü. Statta görevli özel ambulans şoförlerinin işaret fişeğini tuvalete bıraktığı belirlenmişti. Son gelen görüntülerde ambulansın aranmamasından faydalanan şahısların, olayları başlatan işaret fişeklerini stada soktuğu anlar bulunuyor.

featured

Dün akşam Spor Toto 1’inci Lig’de Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisi çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Gürsel Aksel Stadyumu’ndaki karşılaşmanın 22’nci dakikasından sonra Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atıldı. Göztepe tribününde bazı taraftarlar yaralandı.

thumbnail
Göztepe-Altay maçında olay çıktı
Göztepe-Altay maçında şok: Sahaya giren taraftar, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e sopayla saldırdı

Sahaya inen bir Göztepe taraftarı ise korner bayrağı direğini alarak Altay kalecisi Ozan’a saldırdı. İzmir Valiliği, sis ve işaret fişeğini özel ambulans şoförlerinin stada soktuğunu belirtti.

Sırt çantalarında getirilen sis ve işaret fişeklerini misafir takım tribünündeki tuvaletlere bıraktığı belirlenen özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K.’nın da aralarında bulunduğu 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 690 Altay taraftarı, 7 saat sonra gece saat 02.00’de stattan tahliye edildi.

FİŞEKLERİ SIRT ÇANTASINDA STADA SOKMUŞLAR

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada Göztepe–Altay arasındaki derbi karşılaşmasında olayların başlamasına neden olan sis ve işaret fişeğini özel ambulans şoförlerinin stada soktuğu belirtildi.

thumbnail
Fişekler Ambulans Şoförlerinden
Göztepe Altay maçında fişekleri stada ambulans şoförü sokmuş

Sırt çantalarında getirdikleri sis ve işaret fişeklerini misafir takım tribünündeki tuvaletlere bıraktığı saptanan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K.’nın da aralarında bulunduğu 21 kişinin yakalandığı ve haklarında adli işlem başlatıldığı vurgulandı.

thumbnail
Göztepe ve Altay'a ceza yolda
Altay ve Göztepe maçları sezon boyunca seyircisiz oynanabilir! İzmir takımlarına dev ceza yolda

O ANLAR KAMERADA

Olayın ardından statta yapılan kamera tespit çalışmalarından, misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığının belirlendiği ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarların tespit edilerek gözaltına alındığı aktarıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir