Gelecek Partisi’nden Suriyeli aday atağı! 5 ilde Suriyeli isimler liste başı yapılacak

Türkiye'de Suriyeli sığınmacıların seçimlerde oy kullanıp kullanmayacakları tartışması devam ederken Suriyeli sığınmacıları Türkiye'ye getiren isim olarak bilinen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nden ilginç bir hamle geldi. Türk vatandaşlığına geçen Suriyelilerin yoğun yaşadığı 5 ilde Gelecek Partisi Suriyeli aday gösterme kararı aldı.

featured

Türkiye’nin Suriye politikasının mimarı olarak bilinen ve Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye kabul edilmesinin sorumlusu olarak gösterilen Ahmet Davutoğlu, “Onlar muhacir, biz ensar” sözleriyle hafızalara kazınmıştı.

Başbakanlığı döneminde Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye kabul edilmesine itiraz eden CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “Irkçı, basit kafalar, insanlıktan nasibini almamışlar” sözleriyle yüklenen Davutoğlu’nun, AK Parti’den ayrıldıktan sonra siyasi görüşleri gibi karakter analizleri de değişti.

Girmek için büyük mücadele verdiği Millet İttifakı’nın büyük ortağı Kılıçdaroğlu’nu bugünlerde öve öve bitiremeyen Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nu çok kızdıracak bir hamle geldi.

5 ŞEHİRDE SURİYELİ ADAYLAR

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, geçtiğimiz hafta kurmaylarıyla yaptığı toplantıda İstanbul, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa’da 2023 seçimlerine Suriyeli adaylarla gitme kararı aldı. Liste başı yapılacak Suriyeli adaylar ile en az bir milletvekili daha çıkarmayı planlayan Davutoğlu, bu beş ildeki il yönetimlerine de Suriyeli isimlerin alınmasını istedi. Önümüzdeki haftalarda Gelecek Partili bir heyet bölgeye giderek aday tespit çalışmalarına başlayacak.

‘DİYARBAKIR’A YOĞUNLAŞIN’ TALİMATI

Gelecek Partisi’nin seçim stratejisinin ele alındığı aynı toplantıda Davutoğlu’nun ‘Amed’ olarak tanımladığı Diyarbakır için de HDP seçmeninin oyunu alabilecek, örgüte yakın ama HDP’ye uzak isimlerin belirlenmesi talimatını verdiği iddia edildi.

FEDERASYON KARARI ALINIRSA SAYGI DUYARIZ

Geçtiğimiz yıl yaptığı Diyarbakır ziyaretinde şehrin adını kullanmayıp, PKK yandaşları gibi ‘Amed’ ismini kullanan Davutoğlu, “Dünyadaki en büyük Kürt şehri İstanbul’dur” sözleriyle çok tartışılmıştı.

PKK’ya yakınlığıyla bilinen bir kanala verdiği röportajda ise “Kürtlerin Rojava’da, Suriye Kürdistanı’nda otonomi, özerklik ya da federasyon taleplerini nasıl karşılıyorsunuz? Destekliyor musunuz, karşı mısınız?” sorusuna “saygı gösteririz” cevabını vermişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir